Cum a apărut și ce înseamnă meseria de detectiv particular?

Serviciile unui detectiv particular sunt foarte utile în extrem de multe situații, de la verificare fidelității partenerului de viață, supravegherea minorilor sau identificarea unei persoane dispărute, până la verificarea istoricului unui partener de afaceri sau angajat.

Istoria meseriei de detectiv privat

Deși primul detectiv privat din Europa a fost un trisor englez, pe numele de Jonathan Wild, cel mai cunoscut este un soldat francez, Eugene Francois Vidocq, care a fondat, în 1833, și prima agenție de detectivi din istorie – Le Bureau des Renseignements – în cadrul căruia a angajat foști deținuți. De-a lungul timpului, acesta a fost arestat de mai multe ori, sub mai multe pretexe, însă el a fost cel care a pus bazele meseriei de detectiv, utilizând metode acum foarte cunoscute: primul ghips pe urma de pantof, el a creat cerneala care nu se șterge.

Inițial, primii detectivi activau într-un mod similar cel al poliției, precum și la ajutarea companiilor în litigiile de muncă ori cu rolul de miliție privată. În SUA, primele consemnări despre meseria de detectiv apar în anul 1850, când o agenție de detectivi particualri a dejucat un complot de asasinare împotriva presedintelui Abraham Lincoln.

Începând cu anul 1920, această meserie a cunoscut un avânt deosebit deoarece a devenit accesibilă clasei sociale de mijloc, detectivii fiind solicitați atât pentru cazuri de infidelitate, fraude, cât și pentru prevenirea și identificarea infractorilor.

Ce presupune meseria de detectiv?

Principalul rol al unui detectiv Bucuresti este acela de a descoperi adevărul. Printr-un proces complex de investigații, care presupune anchetă, supraveghere, cercetare, observare, acesta obține informațiile necesare pentru a rezolva orice caz în beneficiul clientilor săi.

Fiind un investigator profesionist, acesta trebuie să fie motivat și răbdător, competent și onest, inteligent și gânditor, acestea fiind doar o parte dintre aptitudinile necesare unui detectiv particular. În plus, acesta intră în contact cu tot felul de oameni, de toate categoriile sociale, prin urmare trebuie să fie diplomat și să aibă abilități de psiholog.

Cazurile pentru care pot fi solicitate serviciile unui detectiv sunt printre cele mai diverse, atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Astfel că acesta trebuie, în primul rând, să extragă informțiile necesare de clientul care îl contractează, ulterior făcând planul de investigare pentru rezolvarea cu succes a misiunii.

De asemenea, un detectiv particular trebuie să aibă cunoștință despre toate legile și reglementările în vigoare, pentru a nu le înălca, evitând astfel posibilitatea de a suferi contravenții sau alte tipuri de pedepse. Totodată, confidențialitatea și discreția sunt cuvintele de ordine în această meserie și de care orice detectiv trebuie să țină cont în desfășurarea activităților de investigare și supraveghere. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial