(P) Te trezești obosit dimineața? E momentul să-ți schimbi patul

(P) Te trezești obosit dimineața? E momentul să-ți schimbi patul

De ce să alegi saltele italiene dacă te trezești obosit dimineața? Ei bine, starea de oboseală permanentă poate fi cauzată și de un somn de proastă calitate. Fără să-ți dai seama, patul în care dormi îți poate dicta starea de sănătate.

Oricât ai dormit tot ai mai dormi. Și simți o stare de oboseală permanentă, deși nu te-ai suprasolicitat. Și nu sunt puțini cei care spun, mai în glumă, mai în serios: „cred că m-am născut obosit'. Or, oboseala aceasta excesivă ascunde, de multe ori, boli grave.

Oboseala excesivă face rău

Oboseala cronică se instalează tiptil. Are nevoie de minimum șase luni pentru a-și intra în drepturi. Iar lipsa de vlagă și de chef, însoțită de insomnii, pot fi semne ale depresiei. Orice lipsă de vitamine, minerale sau de alte elemente nutritive duce la dezechilibre. Iar oboseala este unul dintre semnele prin care ne dă de veste că nu se simte bine.

Și alergiile extenuează, oricare ar fi cauza care le provoacă. Pe lângă alte perturbări severe ale metabolismului, diabetul zaharat de tip II dă și stări de oboseală. Când inima nu este alimentată corespunzător cu sânge, oboseala este un semn că ceva nu funcționează corect.

Dacă tiroida e leneșă și nu secretă hormoni suficienți, extenuarea pune stăpânire pe organism. Dacă starea de epuizare e însoțită de dureri musculare și un somn agitat, poate fi vorba despre fibromialgie.

Pe de altă parte, excesul de cafea, de băuturi energizante, de ceaiuri ori ciocolată este principalul vinovat pentru apariția oboselii, în ciuda iluziei de energie pe care o creează.

De ce ți-e somn ziua?

Tu știi că dormi suficient. Cu toate astea, ziua, pici de somn. Așa-numita apnee, adică oprirea respirației în timpul somnului, și sforăitul au drept consecință durerea de cap matinală. Și sunt însoțite de tulburări de memorie, scăderea randamentului, ațipitul în timpul zilei. Sindromul de apnee în somn (SAS) este foarte periculos. Căci poate duce la accidente grave, atât în trafic, cât și la locul de muncă sau în locuință. Așadar, un control medical amănunțit nu strică.

Dormi bine pe saltele italiene

De la ei vine vorba aceea „dolce far niente'. Și sunt atât de relaxați în agitația lor verbală! Italienii au un cult pentru confortul propriei locuințe. Așadar, ei știu bine ce înseamnă odihna plăcută cu adevărat. Iar când vine vorba despre saltele italiene, primești o garanție a stării de bine.

Ca să nu te mai trezești obosit dimineața, poți alege saltele italiene de tip Magnigel Dual. Aceste saltele italiene sunt moi și conțin trei tipuri inovatoare de spumă. Tehnologia Dual Core oferă confort optim individual pentru fiecare partener.

Spuma gel distribuie greutatea corpului uniform. Spuma cu memorie se adaptează greutății și temperaturii corpului. Sistemul Dual Core permite alegerea unei senzații moi sau tari prin simpla inversare a unei jumătăți de saltea. Plasa 3D de sub husa de lux menține ventilarea constantă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial