Crucea Rosie desfasoara cel mai amplu proiect de prim ajutor din Romania

Incepand cu anul 2011 Crucea Rosie Romana implementeaza un proiect ambitios privind dezvoltarea unui sistem standardizat de formare in prim ajutor, in conformitate cu standardele europene in vigoare.

Crucea Rosie, proiect, prim ajutor

 Finantat de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), proiectul isi propune sa constientizeze populatia cu privire la importanta dobandirii de cunostinte in acest domeniu si mai ales dezvoltarea cunostintelor in oferirea de prim ajutor de baza.

„Ne-am propus implementarea nationala a acestui program, astfel incat mesajul si obiectivul umanitar pe care il avem in vedere sa atinga un spectru cat mai diversificat de persoane. Pericolele si accidentele nu tin cont de varsta sau statut social, de aceea este esential sa putem si sa stim cum sa le facem fata, iar programul Crucii Rosii chiar asta ne invata', declara Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Crucea Rosie, Mihaela Geoana Crucea Rosie, Cabral

Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. In viata cotidiana, instruirea in tehnicile de prim ajutor de baza nu mai reprezinta un fapt optional, ci o obligativitate. A decide sa actionezi rapid si eficient pentru a salva viata altcuiva sau a sti ce sa nu faci pentru a nu agrava starea unei persoane accidentate sunt doar o parte din beneficiile dobandite odata cu participarea la aceste cursuri.

Crucea Rosie a angrenat in acest proiect filialele din toate judetele tarii, unde a infiintat cate un centru de formare si instruire in tehnicile de prim ajutor de baza. Dotarea centrelor se ridica la standarde europene, astfel cursantii beneficiaza de echipamente de training de specialitate, de cursuri bazate in proportie de 90% pe activitatea practica si de un cadru profesionist de invatare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri