Cristina Bălan, despre expriența nașterii acasă, în cadă: „Acum mi-am dorit foarte mult să am doula”

Cristina Bălan nu a dorit să nască la spital, ci a adus-o pe lume pe fiica sa acasă, în cadă. Cântăreața a explicat la TV experiența pe care a trăit-o cu doula.

Doula reprezintă un cadru profesional mediu pregătit pentru a oferi suport emoțional, fizic și informativ mamei care așteaptă să nască sau tocmai a născut. Rolul unei doula este de a ajuta femeia însărcinată să aibă o experiență a nașterii memorabilă, cât mai sigură și la care să participe activ.

Cristina Bălan are doi băieți care au fost diagnosticați cu sindromul Down. Fetița cântăreței este perfect sănătoasă și a venit pe lume acasă, în cadă. Câștigătoarea de la Vocea României a povestit experiența pe care a avut-o atunci când a ales să nască acasă.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal.

Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic.

Am fost monitorizată cât a fost necesar (n.r. – la medic), tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie', a povestit Cristina Bălan, în emisiunea „Teo Show”.

Pe 30 decembrie, Nadeea Sofia a venit pe lume. În emisiunea lui Teo Trandafir, artista a povestit cum a născut-o pe fiica sa.

„L-am culcat pe el, m-am culcat și eu, dar aveam contracții deja la 6 minute. Eram foarte informată, nu avea cum să iasă copilul în timp ce dormeam. N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă. Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat.

În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri'.

cristina-balan-12SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Cristina Bălan a născut în apă

Artista a mărturisit că a născut în apă, după un travaliu care a durat 5 ore. Cristina Bălan a stat două ore cu fetița la piept după ce a născut-o și tot după două ore i-a fost tăiat cordonul ombilical bebelușului.

„De această dată am fost eu în control și mi-am luat puterea înapoi. Am dorit doula și am avut doula. Am dorit prezența soțului și am avut-o. Am dorit naștere 100% naturală, asta însemnând fără niciun medicament, fără perfuzii, epidurală sau oxitocină administrată pentru a grăbi lucrurile.

Am avut un travaliu care a durat cam 5 ore, faza mai accentuată, cu contracții mai dese și intense. Faza de expulzie a durat cam jumătate de oră. Am născut în apă, așa cum visam. Am ținut fetița la piept două ore înainte de a o cântări, cordonul ombilical l-am lăsat să pulseze tot două ore, abia apoi a fost tăiat. Am inițiat alăptarea la scurt timp după naștere. Cu alte cuvinte, a fost exact cum mi-am dorit'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete