Cristian Mungiu cucerește America de Nord cu filmul „RMN”. Care este povestea lungmetrajului?

IFC Films a obținut drepturile nord-americane pentru concurentul la Cannes, „RMN', câștigător al Palme d’Or, Cristian Mungiu.

Filmul îi are în distribuție pe Marin Grigore și Judith State. RMN este produs de Mungiu cu Mobra Films și produs executiv de Tudor Reu. Printre coproducători se numără Pascal Caucheteux și Gregoire Sorlat de la Why Not Productions, Sean Wheelan de la Filmgate Films, Anthony Muir și Kristina Börjeson Nof Film I Väst și Delphine Tomson de la Les Films Du Fleuve. IFC Films va lansa filmul în cinematografe în 2022.

Povestea lungmetrajului „RMN' produs de Cristian Mungiu

Filmul îl urmărește pe Matthias (Grigore) după ce și-a părăsit slujba din Germania cu câteva zile înainte de Crăciun pentru a se întoarce în satul său transilvănean multietnic. Își dorește să se implice mai mult în educația fiului său, Rudi, lăsat prea mult timp în grija mamei sale, Ana, și să-l scape pe băiat de temerile nerezolvate care au pus stăpânire pe el.

El este preocupat de bătrânul său tată, Otto, și, de asemenea, dornic să-și vadă fosta iubită, Csilla (Judith State). Când câțiva muncitori noi sunt angajați la mica fabrică pe care o conduce Csilla, liniștea comunității este tulburată, fricile subiacente îi strâng pe adulți, iar frustrările, conflictele și pasiunile izbucnesc prin stratul subțire al înțelegerii și calmului aparent.

Primul lungmetraj al lui Mungiu, Occident, a avut premiera în Quincenate a Regizorilor în 2002. În 2007, a câștigat Palme d’Or pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile. S-a întors apoi la Cannes în 2009 ca scriitor, producător și co-regizor cu filmul episodic colectiv „Amintiri din Epoca de Aur' (Tales From the Golden Age), iar filmul „După dealuri' a câștigat cel mai bun scenariu și cea mai bună actriță la Cannes în 2012 și a fost ulterior selecționată la categoria cel mai bun lungmetraj internațional la premiile Oscar. S-a întors la Cannes în 2016 cu Graduation și a câștigat distincția pentru cel mai bun regizor.

„RMN' marchează a cincea colaborare dintre IFC Films și Cristian Mungiu.

„Cristian este unul dintre cei mai buni regizori care lucrează în cinematografie astăzi, iar portofoliul său incredibil de lucrări a făcut o impresie de durată pe scena globală. Suntem onorați că a făcut din IFC Films casa sa din nou. Am fost absolut uimiți de RMN și suntem încântați să lucrăm cu Cristian pentru a aduce filmul publicului nord-american', a declarat Arianna Bocco, președintele IFC Films.

„Sunt foarte fericit că 15 ani după 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile mă întorc la Cannes și fac parte din Selecția Oficială. Înseamnă și mai mult că pot continua să lucrez cu oamenii care mi-au fost alături în toți acești ani, în încercarea mea de a face filmele mele să ajungă la cât mai mulți oameni, în cât mai multe teatre.

Sper că mă vor ajuta să comunic că încă o dată, printr-o poveste plasată într-un loc micuț, încerc să vorbesc despre noi, astăzi. Cred că este, de asemenea, bine să verificăm care sunt limitele libertății noastre ca regizori de astăzi într-o lume în care corectitudinea politică a început să stabilească limite cu privire la ceea ce este potrivit să spunem și ce nu este. Simt că datorez o explicație: RMN în engleză este NMR: Nuclear Magnetic Resonance, practic o investigație pe creier. Având în vedere cum arată lumea astăzi, simt că avem nevoie de unul', a adăugat Cristian Mungiu, potrivit The Hollywood Reporter.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete