Constanța, perla litoralului românesc și în extrasezon

Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României, pe care și-au pus amprenta popoare precum grecii, bizantinii și otomanii, în care trăiesc în zilele noastre 18 naționalități care îi îmbogățesc oferta culturală prin tradițiile lor. Constanța este și istorie la tot pasul și are o varietate de atracții care merită să fie vizitate tot timpul anului. 

Aerial view of Constanta city – RomaniaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 11)

Ne gândim la Constanța prin prisma sezonului estival și evadăm din stațiunile de la malul mării pentru o zi la Delfinariu, o plimbare pe faleza de la Cazinou și o masă la restaurantele din Portul turistic. Un localnic și-ar prezenta orașul cu mult entuziasm și ți-ar garanta o experiență plăcută și cu ocazia unei vizite în lunile cu temperaturi scăzute, similară city-break-urilor în străinătate. E acea experiență pe care o avem într-o vacanță petrecută într-un oraș european din care nu lipsesc vizitele la muzee, plimbările pe străzile vechi, relaxarea în parcuri ori la terasele și restaurantele lui.

Locuri de vizitat în Constanța

La Constanța e recomandat să vizitezi Muzeului Național de Istorie și Arheologie, care domină Piața Ovidiu. Este cotat ca fiind unul dintre cele mai bogate muzee din țară, în care sunt expuse piese neolitice din culturile Hamangia și Gumelnița, sarcofage din secolele I-III, amfore greco-romane, statuete reprezentând zeități grecești. Cea mai importantă piesă a colecției este șarpele Glykon, o statuie unică în lume.   

În zonă se află și Moscheea Carol, principalul edificiu musulman din România, ridicată în urmă cu 110 ani, la inițiativa Regelui Carol I, ca un omagiu adus comunității musulmane din Constanța. Moscheea este un amestec unic de elemente arhitecturale egipteano-bizantine și românești și este prima clădire din România  construită cu elemente de beton armat. În interior vă vor fascina cupola imensă, mihrabul îndreptat spre Mecca, însușirile lui Allah și citate din Coran răspândite pe pereți, cel mai mare covor lucrat manual timp de 17 ani și care are o vechime de peste 200 de ani. Minaretul înalt de 47 de metri domină peisajul zonei și poate fi văzut și de pe mare. Zona este, de altfel, octogonul confesional al centrului vechi al Constanței unde se mai găsesc Sinagoga, Biserica Armeană, Biserica Greacă, Biserica Bulgară, Biserica Catolică, Catedrala Creștin-Ortodoxă și Geamia Hunkiar, fiecare predând o lecție de istorie.

Dacă nu apucați să ajungeți în vârful minaretului, orașul cu cel mai mare port din bazinul Mării Negre vă oferă posibilitatea să-l admirați de la înălțime din unul dintre cele mai vechi faruri din lume. Farul Genovez a fost construit în secolul al XIV-lea și este un simbol al istoriei marine a orașului Constanța.

Locuri inedite în Constanța

Aveți fotografii de pe Strada Sforii de la Brașov? Și la Constanța există un loc la fel de instagramabil. Cu o lățime de numai doi metri, Strada Vântului este cea mai îngustă din oraș și a doua de acest fel din România. Intrați pe ea după ce ați vizitat obiectivele turistice din Piața Ovidiu, în drumul vostru spre masă, în Portul Turistic Tomis.

În materie de gastronomie, Constanța predă arta culinară la malul mării în toate restaurantele sale cu specific pescăresc, turcesc, grecesc, tătăresc. Un tur al restaurantelor din Portul Turistic Tomis vă arată cum se păstrează tradițiile culinare ale zonei și e ocazia unui prânz sau a unei cine cu pește proaspăt, fructe de mare, kebab, gozleme, pide, colțunași tătărești, baclavale sau înghețată la desert.

Găsiți soluții de cazare confortabile pentru vacanța voastră la Constanța, în funcție de buget și preferințe pentru zonă. O varietate de hoteluri și apartamente de închiriat în regim hotelier, amenajate în clădirile vechi din centrul istoric al orașului, la numai câțiva pași de toate obiectivele turistice importante, sunt disponibile tot timpul anului. Rezident Tomis Marina se află deasupra Portului Turistic Tomis și o mare parte dintre apartamente au vedere la marină și la mare, o priveliște care poate fi o experiență în sine în vacanța la Constanța. La fel și locuitul în apartamentele Rezident Tomis Marina, care au toate dotările necesare locuirii ca în confortul propriei case.

rezident-interior-5SeparatorVEZI FOTOPOZA (5 / 11)

Apartamentele sunt disponibile pentru vacanțe de oraș la mare vara, dar alte nouă luni pe an sunt locul extrem de confortabil de cazare și accesibil ca preț pentru un city-break la Constanța, în care să iei orașul la pas și să te bucuri de tot ce oferă. Să îl descoperi pe îndelete, dacă nu știai despre bogăția sa istorică și culturală până acum.

foto Rezident Tomis Marina: Catalin Georgescu; iStock

Travel în Style, cu Ioana Burcea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din timp liber