Ce tehnologie folosește telematica?

Sistem de comunicații dedicat autovehiculelor, telematica reprezintă domeniul științific care îmbină în mod armonios alte ramuri ale științei în vederea transmiterii unor informații computerizate esențiale.

Telematica reușește să reunească într-un mod extrem de eficient și apreciat două științe recunoscute, respectiv telecomunicațiile și informatica. Îmbinarea unor aspecte din aceste două domenii științifice are drept scop oferirea unor soluții telematice pentru a fi utilizate în managementul parcurilor de vehicule utilizate în domeniul comercial. 

Care sunt începuturile telematicii?

Odată cu apariția și dezvoltarea internetului, a început să se dezvolte și telematica. Sisteme precum gpswox.com au început să apară, odată ce computerele au devenit din ce în ce mai mici ca dimensiuni, dar și din ce în ce mai recunoscute, iar din acest motiv s-a căutat o modalitate simplă și rapidă de a face un schimb de date eficient între două părți care pot comunica. Astfel, intră în joc tehnologia telecomunicațiilor, aceasta având rolul de a conecta computerele între ele sau de a conecta computerele la alte dispozitive. În acest fel, ia naștere telematica, un concept a cărui denumire este oferită pentru prima dată în 1978. Este momentul în care procesoarele computerelor devin din ce în ce mai mici și astfel se nasc rețelele de telecomunicații. 

Modul de funcționare a sistemului telematic 

Sistemul telematic este prevăzut cu un dispozitiv util pentru urmărirea vehiculului, cum este cel de la trackingfox.com, care este instalat în interiorul acestuia, în acest fel fiind permise trimiterea, primirea sau stocarea unor date de telemetrie. Acest dispozitiv nu colectează numai datele GPS ale vehiculului, ci și alte date specifice, de la viteză, locație sau timp de oprire la consum de combustibil sau diverse avarii ale vehiculului. Pentru aceasta, sistemul telematic utilizează un server centralizat prin GPRS, datele mobile 4G, o rețea de date mobilă, respectiv comunicarea prin satelit. 

Utilizarea unor sisteme telematice pentru managementul flotei 

Pentru ca o flotă de vehicule să fie gestionată în mod eficient, soluția sistemului telematic este una ideală. Un sistem de acest fel integrat într-o afacere care implică deplasarea permanentă a vehiculelor din flotă prezintă numeroase avantaje, unele mai evidente, altele mai puțin evidente. Înainte de toate, oricine și-ar dori să aibă în fața ochilor, în timp real, o imagine de ansamblu asupra flotei pe care o manageriază, iar acest lucru devine posibil și, mai mult decât atât, accesul la o astfel imagine se poate realiza prin intermediul unei aplicații mobile extrem de ușor de utilizat, respectiv prin intermendiul unor tablouri de bord intuitive. 

Cu ajutorul unor sisteme telematice, pot fi urmărite vehiculele printr-o combinație de receptoare GPS și satelit, rețele GPRS și cloud computing, pot fi urmărite diverse mașini și echipamente prin simpla utilizare a acestui sistem de geolocalizare, pot fi aduse îmbunătățiri în întreținerea vehiculelor și pot fi gestionate mult mai eficient echipamentele, respectiv ciclul de viață al acestora, dat fiind că se poate programa chiar întreținerea preventivă a lor. tehnologiile utilizate de sistemele telematice sunt practic cele mai noi tehnologii din domeniul telecomunicațiilor și informaticii, ceea ce face ca eficiența acestora să fie una crescută, iar acțiunile realizate să fie unele inedite, la fel ca datele obținute.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial