Ce metode să folosești pentru a reduce consumul de energie în casă?

În esență, conservarea energiei este practica de a folosi mai puțină energie pentru a reduce costurile și a reduce impactul asupra mediului. Acest lucru poate însemna folosirea mai puțină a electricității, a gazului sau a oricărei alte forme de energie pe care o plătești. Cu resurse energetice limitate disponibile pe planeta noastră, conservarea activă a acesteia atunci când este posibil este benefică pentru orice tip de sistem.

Idei pentru a reduce risipa de energie

  1. Un termostat programabil, numit și cronotermostat, poate fi setat să oprească automat sau să reducă încălzirea și răcirea în timpul orelor în care sunteți adormit sau plecat de acasă. Când instalați acest tip de dispozitiv, eliminați consumul de energie risipit în timpul orelor în care nu sunteți prezent la reședință.
  1. Becurile tradiționale cu incandescență consumă o cantitate excesivă de electricitate și trebuie înlocuite mai des decât alternativele lor eficiente energetic. Becurile de incandescență cu halogen, luminile fluorescente compacte (CFL) și becurile cu diode emițătoare de lumină (LED-uri) folosesc oriunde cu 25-80% mai puțină energie electrică și durează de 3 până la 25 de ori mai mult decât becurile tradiționale. Ele sunt mai sigure și mai puțin risipitore, iar acestea pot fi achiziționate din orice magazin de scule precum Bricolaj.ro.
  1. Izolația joacă un rol esențial în scăderea facturilor la utilități prin reținerea căldurii în timpul iernii și menținerea căldurii departe de casă în timpul verii. Nivelul recomandat de rezistență la căldură pentru izolația ta depinde de locul în care este reședința. În climă mai caldă, cantitatea de polistiren izolant recomandată este mult mai mică decât pentru clădirile situate în regiuni mai reci.
  1. Încălzirea apei este o contribuție majoră la consumul total de energie. Există trei metode de reducere a cheltuielilor cu încălzirea a apei: pur și simplu poți folosi mai puțină apă caldă, reduce temperatura boilerului cât mai mult posibil sau să instalezi o centrală termică pentru a și exact ce temperatură are apa.
  1. Ferestrele sunt o sursă importantă de risipă, iar acestea pot adăuga până la 10-25% din factura totală de încălzire. Pentru a preveni pierderea de căldură prin ferestre, poți să le înlocuiți cu termopane pentru a-ți izola casa atât fonic cât și termic.
  1. Alături de alte treburi casnice, reîncălzirea alimentelor este un proces necesar și, de asemenea, cu taxe energetice. În funcție de preferințele tale, poți percepe că un cuptor poate păstra puțin mai bine aroma alimentelor. Cu toate acestea, independent de gust, există dovezi care sugerează că un cuptor cu microunde este mai eficient din punct de vedere energetic. Cuptoarelor electrice sau pe gaz sunt predispuse la pierderi de energie. Aparatul de microunde folosește explozii mici de putere pentru perioade scurte de timp.

Conservarea energiei este importantă și benefică din mai multe motive. Poți economisi bani, crește valoarea proprietății și poți proteja mediul prin măsuri simple de reducere a consumului. Acestea sunt beneficii mari care sunt obținute din economisirea energiei, indiferent de motivația ta exactă. Făcând pur și simplu un mic pas către un stil de viață mai conștient pentru mediu, poți începe să te bucuri de beneficiile adiacente și de satisfacția că ești o persoană mai prietenoasă cu mediul.

Sursă foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial