Ce mai fac și cum arată astăzi actorii din „Liceenii”?

„Liceenii' a fost una dintre capodoperele filmului românesc de dinainte de Revoluție. Premiera a avut loc la 27 octombrie 1986, filmându-se în vara aceluiași an, în doar două luni și jumătate.

Actorii din distribuție au avut o ascensiune formidabilă de-a lungul timpului. Bănică jr, Oana Sîrbu, Mihai Constantin și Tudor Petruț sunt o parte dintre cei care ne-au ajuns la inimă datorită interpretării lor de excepție.

Unii dintre ei au continuat cu o carieră în actorie, alții în muzică sau chiar ambele, Tudor Petruț, însă, are o viață liniștită și realizată peste Ocean. Anul acesta se împlinesc 35 de ani de la lansarea filmului, iar protagoniștii lor par a fi găsit elixirul tinereții.

Ce mai fac și cum arată azi actorii din „Liceenii'?

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară. În prezent, este juratul emisiunii „X Factor' de la Antena 1, joacă în numeroase piese pe scenele teatrelor din România și are o carieră muzicală fulminantă. Se poate spune despre acesta că este cel mai realizat dintre „Liceeni'.

Interpretul elevului de liceu, Mihai Marinescu, are trei copii. Radu Ștefan, în vârstă de 18 ani, i-a moștenit talentul și le-a arătat telespectatorilor competențele sale actoricești în emisiunea „Te cunosc de undeva', difuzată pe Antena 1.

Din mariajul cu Andreea Marin, Bănică Jr. are o fată, Violeta, în vârstă de 13 ani, iar din actuala căsnicie cu Lavinia Pîrva, un băiețel de nici doi anișori.

Oana Sîrbu este cea care a interpretat rolul timidei eleve, Dana Vasilescu. Iubita din film a lui Ștefan Bănică Jr. și-a descoperit adevărata vocație cântând Jazz alături de un band acustic. Pe plan personal, vedeta în vârstă de 52 de ani, a avut o căsnicie ce a durat doar patru ani cu Virgil Popescu, iar ulterior a avut o relație cu Robert Turcescu. Mai mult decât atât, este mama unui băiat pe care l-a adoptat în 2009 (Alexandru Stelian).

Unul dintre cei mai de succes actori de pe scenele teatrelor românești este Mihai Constantin. Ionică din „Liceenii' are acum 56 de ani și este fiul actorului George Constantin și al mezzosopranei Iulia Buciuceanu, sora regretatei Tamara Buciuceanu (Isoscel din „Liceenii'). Talentul actoricesc a fost transmis mai departe și fiului său, Matei Constantin care a debutat pe scenă la doar 12 ani. Mai mult decât atât, el a jucat împreună cu Radu Ștefan la TNB în piesa „Totul în grădină'.

Simpatica Geta, interpretată de Cesonia Postelnicu, are în prezent 53 de ani și este actriță la Teatrul Național București. Nu a avut colaborări, precum colegele sale, de a apărea pe în filme sau seriale, iar pe plan personal a suferit o mare decepție. Aceasta a fost părăsită de cel care i-a fost soț timp de opt ani, iar în urma unui proces dureros și-a pierdut fiul în instanță.

Ion Caramitru, în vârstă de 79 de ani, este directorul Teatrului Național București și președinte UNITER. Din 1976 formează o familie cu actrița Micaela Caracaș și împreună au trei băieți: Ștefan, Andrei și Matei Caramitru. Profesorul Socrate din „Liceenii' are o carieră lungă în care a primit numeroase premii și decorații, printre care gradul de Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic (decorat în 1995 de regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord), Cavaler al Ordinului Literelor și Artelor (Franța, 1997), Doctor Honoris Causa al Universității de Arte George Enescu (Iași, 2008).

Tudor Petruț, în vârstă de 57 de ani, a fost pretendentul Oanei Sîrbu în film și a interpretat rolul lui Șerban Pascu, un elev olimpic la matematică, fiind și preferatul lui Isoscel. Foarte interesant este că în viața de zi cu zi, Petruț este profesor de matematică și predă în America. Tot acolo, Șerban din „Liceenii' a reușit să devină un cunoscut scenarist. Acesta are doi copii din prima căsnicie, Alexandru și Ștefan.

Imediat după lansarea celor două filme „Liceenii' și Liceenii Rock’n Roll', cel care a dat viață elevului Adrian, Dan Cociș, acum în vârstă de 53 de ani, a renunțat să-și construiască un drum în lumea actoriei. El a intrat în lumea afacerilor și este administratorul Palatului Știrbey din Buftea. Are o căsnicie ce durează de 22 de ani și două fete superbe, Maria și Ana.

Foto: Libertatea, Instagram, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete