Câți bani va primi David Popovici de la statul român. Tânărul de 17 ani a devenit dublu campion mondial la înot

După reușitele de la Campionatul Mondial de la Budapesta, David Popovici va primi o recompensă financiară de la Ministerul Tineretului și Sportului. La doar 17 ani, tânărul a devenit dublu campion mondial la înot.

Înotătorul David Popovici urmează să primească o sumă de aproximativ 22.000 de euro, potrivit AS.ro. Campionul, în vârstă de 17 ani, va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare medalie de aur obținută la Mondiale. Asta înseamnă că, Ministerul Tineretului și Sportului îl va recompensa pe David, în total, cu 112.000 de lei, adică aproximativ 22.000 de euro.

De altfel, există și posibilitatea ca Ministerul să decidă dublarea sumei, la fel cum a stabilit anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe de altă parte, David Popovici ar putea fi recompensat financiar și de clubul Dinamo, acolo unde este legitimat. Clubul îi poate oferi o sumă echivalentă cu maximum 50% din ceea ce va primi de la minister. Un premiu în bani i-ar putea fi acordat și de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

David-Popovici-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

David Popovici, succes istoric

Tânărul a înregistrat miercuri, 22 iunie, un nou succes istoric la Campionatele Mondiale de la Budapesta. David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 100 de metri liber, cu timpul de 47,58 de secunde. El mai câștigase luni, 20 iunie, proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:43,21, stabilind atât al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, la seniori, cât și un nou record mondial la juniori.

Din anul 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui', a declarat Popovici.

FOTO: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete