Cate Blanchett – Atipica, dar in top

Locuieste intr-o casa spatioasa, intr-o regiune pitoreasca din Anglia, este o familista convinsa si spune ca este indragostita si acum de sotul ei. Reteta succesului ei? Devotamentul si pasiunea.

Viata acasa, in Australia
Catherine Elise Blanchett s-a nascut pe 14 mai 1969 la Melbourne, Australia. Tatal ei a murit cand Cate avea doar zece ani, din cauza unui atac de cord, dar mama a avut grija ca cei trei frati – Bob, Cate si Genevive – sa aiba, pe cat se poate, o copilarie frumoasa si lipsita de griji.

La un an de la moartea tatalui ei, Cate s-a inscris la Methodist Ladies College, o scoala de fete, unde viitoarea actrita a avut parte si de primele cursuri de teatru. Ceva mai tarziu, a urmat cursurile Institutului National de Arta Dramatica din Sydney, iar in 1998 rolul reginei Elizabeth I i-a adus un Golden Globe, prima nominalizare la Oscar, aprecierea criticilor si recunoasterea internationala.

Poveste cu final fericit
Casatorita de opt ani si jumatate cu scenaristul australian Andrew Upton, Cate Blanchett este una dintre figurile feminine indragite de la Hollywood, nu doar pentru frumusetea si talentul ei actoricesc, ci si pentru operele de caritate ce sustin cauzele copiilor si ale femeilor si pentru devotamentul pentru propria familie.

Cate si Andrew au doi baieti, Dashiell si Roman Robert; o familie fericita, pe care o tin, pe cat se poate, departe de lumina reflectoarelor. Numele primului fiu, Dashiell, nascut in decembrie 2001, a fost inspirat de cel al scriitorului preferat al sotului ei, Dashiell Hammett, autorul romanului The Maltese Falcon. Din aprilie 2004 mai au un baietel, pe Roman Robert.

Cea mai buna actrita in rol principal
Aflata la primul Oscar din cariera (pentru rolul Katharinei Hepburn din The Aviator, filmul lui Scorsese), Blanchett a devenit prima persoana care a interpretat pe ecran un castigator al unui Oscar si care a castigat, la randul ei, faimoasa statueta pentru respectivul rol.

Cate s-a pregatit intens pentru acest rol, cu atat mai mult cu cat, inca de la inceput, a fost intimidata de ceea ce presupunea interpretarea unei Katharine tinere si indragostite, cu o personalitate si o eleganta fascinante si aproape imposibil de imitat. Dar iata ca a reusit!

La indemnul lui Scorsese, Blanchett a vizionat si a analizat pas cu pas primele 15 filme ale lui Hepburn, pentru a se familiariza cu gestica, accentul si jocul marii actrite; a invatat sa joace tenis si golf si pe toata perioada filmarilor a facut dusuri reci – una dintre placerile declarate ale Katharinei.

Blanchett a adoptat toate trucurile lui Hepburn legate de viata de zi cu zi, dar si de jocul actoricesc, pentru a crea un personaj verosimil, care sa se incadreze in tiparele impuse de original.

Intr-un interviu, Scorsese a spus ca Blanchett a fost Katharine mai mult ca oricand in scena despartirii de Howard, cand, prin limbajul trupului si doar o singura replica a conturat genial personalitatea lui Hepburn: "I’m not acting."

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete