Oriflame și Avantaje îți prezintă: câștigătoarele concursului Mamă & fiică, o legătură unică

Ele sunt Cristina Sorescu și Iulia Predescu. Mama are 45 de ani  și este economist la o companie multinațională, iar fiica are 20 de ani și e studentă la biologie în București.

mama si fiica

Cum ați aflat despre concursul lansat de compania Oriflame? Ce v-a făcut să vă înscrieți?

Iulia a descoperit acest concurs; era în preajma zilei de 8 martie și s-a gândit să-mi facă un cadou. De mică are acest obicei, ma surprindea mereu cu un desen, o floare, o felicitare. N-am fost din prima finaliste; întâi am fost rezerve și nu ne gândeam că vom participa noi în urma renunțării altui cuplu. Dar s-a întâmplat pur și simplu și astfel am avut această șansă.

Prima ședință foto a fost ceva cu totul nou pentru noi, diferit față de orice altceva am făcut până acum. Noi suntem obișnuite să fim și să facem multe lucruri împreună, așa că ne-am bucurat foarte tare că am trecut prin această experiență minunată. Am fost foarte cuminți, ne-am lăsat cu totul pe
mâna experților; am cerut și am primit recomandări de machiaj și coafură.

„Momentul artistic din concurs a adus în prim plan o pasiune mai veche a mamei, baletul. A fost o reîntoarcere în copilăria ei.

mama si fiica, o legatura unica

Cum v-ați simțit când ați câștigat marele premiu?

Exact ca la decernarea premiilor Oscar! Mă rog, așa cum îmi închipui eu că ar trebui să se simtă un artist atunci când e premiat. Am avut satisfacția muncii împlinite și recunoscute, pentru că în spatele acelui moment artistic apreciat de juriu și de public, au fost multe ore de muncă. Nu ne-am gândit nici macar o clipă că o să câștigăm; ne doream bineînțeles, ca de altfel toate celelalte cupluri… Am vrut doar să fie un moment artistic frumos, să ne iasă pașii, să nu ne împiedicăm, să transmitem publicului bucuria noastră de a fi împreună.

E neapărat necesar să mulțumesc doamnei Maria Popa, care ne-a învățat acea minunată coregrafie, soțului meu pentru susținere morală și mamei mele care ne-a creat costumele. Să știți că pe scenă, deși nu s-a văzut, am fost nu doar un cuplu mamă–fiică, ci un trio: mama, fiica și bunica!
N-ar fi frumos și un concurs numit „trei generații?

E evident că sunteți într-o relație specială, că aveți o comunicare unică.

Este, în primul rând o relație mamă-fiică. În prezența mea Iulia se copilăreste, devine mică, iar eu ador lucrul acesta. În paralel, îmi place să cred că avem și o relație de prietenie, ne facem confidențe, povestim, avem nevoie una de cealaltă, ne căutăm și ne completăm.

Cum e Iulia?

Am spus întotdeauna că fiica mea este perfectă și trebuie să mă explic. Iulia e cu adevărat o persoană bună, blândă, calmă, conștiincioasă. Este o persoană cu care se poate purta o discuție, are răbdare să-și asculte interlocutorul, este atentă, acceptă sfaturi și, foarte important, învață din experiențele altora. Deși pare fragilă, pentru că e mignonă și subțirică, este de fapt extrem de puternică și echilibrată și dă dovadă de multă maturitate în gândire.

Care au fost cele mai frumoase momente ale relației voastre? Dar cele mai dificile?

Toate momentele petrecute împreună. Pentru mine, cel mai frumos a fost atunci când am născut-o pe Iulia. Dar și prima zi de grădiniță, de școală, de liceu; în toate vacanțele petrecute împreună, dar și când facem voluntariat sau shopping. Momente dificile? Foarte puține. Și dacă au fost lucruri mai puțin plăcute, am știut să le ocolim, să le evităm, să nu strice armonia din viața noastră.

„Acest concurs a fost ca o declarație de dragoste reciprocă. Nu poți uita așa ceva.

Ce a adus memorabil în relația voastră acest concurs?  

A fost ca o declarație reciprocă de dragoste. Am depus una pentru cealaltă un minimum de efort, din toata inima, ca un cadou, pentru a ieși un lucru bun, un moment apreciat și răsplătit. Memorabila este pentru mine fericirea de pe chipul fiicei mele, a strălucit pur și simplu toata seara.

Viitorul nostru împreună? Nu poate fi decât frumos, zâmbitor, plin de iubire. Chiar dacă, peste ani, depărtarea va fi cât o strada sau cât un ocean, Iulia știe că voi fi mereu alături de ea cu gândul și cu sufletul, că se poate baza oricând pe mine, pentru un sfat sau pentru o mână de ajutor.

În ceea ce o privește pe Iulia, imediat după concurs și ședința foto pentru copertă, a plecat în Statele Unite, cu o bursă fulbright de studiu. Pare să fie primul pas în concretizarea pasiunii ei pentru științele vieții și dorința de a descoperi un remediu pentru cancer. După finalizarea bursei, se va întoarce acasă pentru a se bucura împreună cu mama ei de excursia la Stockholm și se va dedica în continuare activității de voluntariat pentru tinerii afectați de cancer.

 

Interviu realizat de Daniela Palade Teodorescu

Foto: Tibi Vântur/The Grand Studio

Stilist: Irina Hârtia

Machiaj: Adina Vlad/Make up artist Oriflame

Coafura: Getts Hair Studio

Vestimentație: rochia mamei: Rhea Costa; rochia fiicei: Gerard Daniel

Accesorii: Zara, Aldo, Parfois, H&M

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate