Cărți despre fotbal pe care trebuie să le citești

Titlurile de cărți fotbal au fost dintotdeauna subapreciate. Mulți le-au catalogat drept lecturi banale, fără mesaje sau substraturi profunde. Totuși, un domeniu atât de dinamic și palpitant cum este fotbalul nu poate decât să ofere povești inedite. Acolo, pe teren, viața bate filmul de multe ori și fiecare gol triumfător are în spate zeci de ore de antrenament riguros.

Fotbalul este mai mult decât un sport sau o modalitate de relaxare, devine un stil de viață. Tocmai de aceea, dacă alegi să citești cărți fotbal nu ai cum să te plictisești. În plus, avantajele de care te vei bucura dacă le parcurgi cu atenție sunt multiple:

  •  Ajungi să înțelegi mai bine tactica de joc – Dacă vrei să afli mai multe detalii despre strategiile aplicate în definitivarea jocului propriu-zis, poți opta cu încredere pentru asemenea variante. Vei ajunge să capeți o perspectivă mult mai nuanțată asupra domeniului, chiar dacă nu faci parte din el.
  •  Te motivezi să ajungi la performanțe extraordinare – Multe cărți abordează biografiile unor mari fotbaliști și antrenori, care au pornit de jos și au reușit să-și construiască o carieră de succes. Tocmai de aceea, o lectură obișnuită se poate transforma într-o adevărată oportunitate de evoluție personală. 
  •  Îți oferă atât informații relevante despre domeniu, cât și povești inedite de viață – Cărțile abordează subiecte diverse, de la mentalitatea pe care și-o setează un campion până la felul în care îți poți îmbunătăți strategia de joc. Poți alege alternativa ideală în funcție de preferințele personale.
  •  Devine o modalitate numai bună de relaxare – După o zi obositoare de muncă te poți delecta cu o carte care abordează teme din fotbal. Ba mai mult, îți pot oferi doza de amuzament de care aveai nevoie pentru a-ți colora ziua.

Top 3 cărți fotbal care merită citite 

 Ești în căutarea unor cărți fotbal interesante, care să-ți suscite atenția? Pentru anul 2023 e recomandat să bifezi următoarele titluri:

  1. Messi. Povestea băiatului devenit legenda. Ediția a doua – Luca Caioli – Despre Lionel Messi s-au spus multe de-a lungul timpului, însă nimic nu mai poate fi adăugat după ce îl vezi pe teren. Este un fotbalist complet, energic, cu un talent desăvârșit. O carte messi te va ajuta să-i cunoști întreaga poveste, cu suișurile și coborâșurile ei. Este o biografie interesantă, presărată cu declarații în exclusivitate și detalii mai puțin știute despre viața și cariera marelui fotbalist. 
  2. Pep Guardiola. Un alt mod de a câștiga – Guillem Balague – Pep Guardiola este unul dintre cei mai apreciați antrenori din lume. Trofeele pe care le are în palmares sunt exemplele clare care ilustrează o minte ageră și un om cu o conduită ireproșabilă. Povestea lui nu are cum să nu-ți trezească interesul și pofta pentru fotbal. Cartea care integrează unele dintre cele mai picante detalii despre responsabilitățile unui antrenor de succes nu are cum să lipsească din colecția personală. 
  3. Artistul. În pielea lui Iniesta – Andres Iniesta – O prezență spumoasă pe teren, care te va surprinde la fiecare pasă pe care o dă. Iniesta avea doar 12 ani când s-a alăturat clubului academiei Barcelonei. De acolo totul e istorie. Este câștigătorul a două campionate europene. Cartea ilustrează un autoportret realist, dar în același timp nonconformist și amuzant. Pe lângă nota personală pe care a oferit-o cărții, Iniesta a integrat în plus cuvintele antrenorilor, coechipierilor, adversarilor, prietenilor și familiei.

Vrei să te delectezi cu povești de viață cu adevărat speciale, dar și cu informații tehnice și strategii bine definite? Nu ezita să alegi cărți fotbal pentru biblioteca personală. Sunt investiții care te vor ajuta să te relaxezi, dar în același timp să-ți găsești motivația de a-ți seta obiective mărețe. Savurează pe îndelete biografiile unora dintre cei mai apreciați fotbaliști din lume!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial