Cartea AFECȚIUNILE APARATULUI RESPIRATOR

De curând la editura Medicinas a apărut prima lucrare scrisă în limba română din domeniul medicinei integrative și a terapiilor holistice. Neobosit și la această vârstă Dl. Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor a scris și a coordonat apariția lucrării AFECȚIUNILE APARATULUI RESPIRATOR – Medicină integrativă și holistică.

Incidența afecțiunilor aparatului respirator ocupă și în zilele noastre un loc fruntaș printre patologiile care afectează oamenii de la cele mai fragede vârste până la bătrânețe.

În această carte veți găsi detalii despre anatomia aparatului respirator, afecțiunile aparatului respirator, metode de tratare ale acestor afecțiuni. Pentru prevenire şi pentru tratament, în lucrarea de față  sunt descrise și alte tratamente eficiente în afecțiunile respiratorii sau care pot fi combinate cu tratamentul alopat cum ar fi: acupunctura, fitoterapia, aromaterapia, terapiile naturale Ayurveda, gemoterapia, apifitoterapia, meloterapia și cromoterapia, terapiile nutriționale, analiza minerală tisulară, ozonoterapia, presopunctura, bioterapia, homeopatia, psihoterapia, kinetoterapia, reflexoterapia, terapia prin artă, litoterapia sau cristaloterapia, apiterapia, fitobalneologia. Pe lângă toate acestea de mare importanță este sacroterapia, terapia prin credință.

Aceste terapii se completează una pe alta sau își potențează efectul, grăbind vindecarea.

Consultarea medicului specialist și urmarea tratamentului prescris este obligatorie, vindecarea afecțiunii depinde însă și de pacient.

Cititorul își va îmbogăți cunoștințele despre anatomia aparatului respirator, va învăța cum să prevină apariția bolilor respiratorii, își va putea ajuta persoanele dragi cu rețete simple, din plante, care se pot prepara în casă și va putea alege o metodă de tratament care i se potrivește, cu care rezonează sau este pe placul lui.

Lectură plăcută!

Cuvântul autorului/coordonatorului :

 Lucrarea este coordonată de către Acad. Dr. Farmacist Ovidiu Bojor : Ea cuprinde 25 de monografii (capitole) semnate de medici, profesori universitari, specialiști în bolile aparatului respirator, de farmaciști, biologi, nutriționiști și practicieni ai unor terapii și procedee neconvenționale.

Pe lângă abordarea unor terapii convenționale, lucrarea cuprinde ultimele date, majoritatea practice, din domeniul fitoterapiei, gemoterapiei, homeopatiei, bioenergiei, apiterapiei etc.

Ținând seama de faptul că afecțiunile căilor respiratorii afectează din ce în ce mai mult în special populațiile din marile orașe, majoritatea suprapoluate, pe cei care-și desfășoară activitatea în spații închise, insuficient aerisite, cu solvenți volatili toxici, avem datoria de a semnala toate deficiențele, de a preveni și trata afecțiunile aferente.

În prezent, științele din domeniul medicinei se împart în două mari categorii: cea simptomatică, reprezentată prin alopatie și cea cauzală, reprezentată prin medicină și terapiile holistice, în prezent denumite integrative.

Pentru publicul larg, în ambele cazuri important este rezultatul: globalizarea sau individualizarea cazuisticii și a tratamentelor. Lucrarea 'Afecțiunile căilor respiratorii' este prima lucrare în limba română de medicină și terapie integrativă. Ea cuprinde începând de la medicină tradițională a popoarelor lumii până la practicile și teoriile cele mai moderne, considerând omul în totalitatea lui structurală, funcțională, energetică și spirituală, nu ca pe o mașină – din piese și ansambluri diferite unele de altele.

Considerăm că această lucrare este utilă și nu trebuie să lipsească din niciun cămin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial