Carina serveşte decisiv pentru victorie

La 12 ani, Carina Bălaşa este una dintre cele mai talentate tinere jucătoare de badminton din România, multiplă laureată la campionatele naţionale în ultimii ani. A ajuns aici după ani petrecuţi la la antrenamente sau în cantonamente, totul pentru a atinge performanţele dorite, deloc modeste. Pentru talentul şi ambiţia de care dă dovadă zi de zi, Carina este noul caz selectat pentru a fi ajutat de Jurnalul de Fapte Bune.

Carina Balasa

Text: Gabriel Peneş

Fotografii: Gabriel Pătruţ

„E2 – E4”. Prima mutare de pe tabla de şah. Apoi, dacă adversarul nu realiza la timp, urmau rapid alte 3-4 mutări şi gata! Îl făceai mat! O să vă întrebaţi ce legătură are şahul cu povestea unei fetiţe talentate la badminton. Are, pentru că, pe când avea 8 ani, micuţa Carina Bălaşa tocmai câştiga o competiţie de şah organizată de CSŞ Oneşti.

„După concurs eram pe-afară, mă zbenguiam cu colegii, când un domn profesor a venit la mine şi m-a întrebat dacă n-aş vrea să fac badminton. Mă văzuse mai energică, probabil”, povesteşte Carina în timp ce cu privirea urmăreşte fluturaşii loviţi cu sete de colegii de antrenament de la lotul naţional U 15 (sub 15 ani).

Respectivul profesor era, de fapt, Mircea Agapi, antrenor emerit, director al clubului din Oneşti, vicepreşedinte al Federaţiei de specialitate şi considerat „părintele badmintonului românesc”. O personalitate bine cunoscută în lumea sportivă, care a pregătit-o la un moment dat pe însăşi Nadia Comăneci, despre care spune că „juca badminton cu mare plăcere”. Un om care şi-a făcut o adevărată profesiune de credinţă şi din a oferi, prin sport, prin badminton, o şansă ca aceea de care vorbeam la începutul articolului: şansa de a lupta cu un destin mai puţin generos, şansa de a-ţi crea unul diferit, mai bun.

Citeşte continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate