Care este diferența dintre igienizare și dezinfectare?

Igiena a devenit ceva esențial în prevenirea infecțiilor. Organizațiile și instituțiile publice au recomandat utilizarea produselor capabile să distrugă germenii și nu doar să le elimine de pe suprafețe

Ce obiceiuri ne vor permite să oprim o nouă revenire în cazurile covid-19?

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a recomandat cetățenilor să facă curățenie la domiciliu cu două procese diferite: igienizare și dezinfectare. Să le distingem:

  • Igienizarea se referă la îndepărtarea murdăriei și a impurităților de pe suprafețe. Acest proces, deși reduce numărul de germeni, nu îi elimină complet, potrivit Centrului SUA pentru Controlul Bolilor (CDC).
  • Dezinfectarea implică utilizarea produselor chimice pentru a ucide germenii de pe suprafețe. „Acest proces reduce și mai mult riscul de răspândire a infecției', spune aceeași sursă.

Fiecare proces necesită un produs diferit. Pentru igienizare este nevoie doar de săpun și apă, sau, în lipsa acestora, de un detergent obișnuit, în timp ce pentru dezinfectare este nevoie de un produs chimic.Printre marea varietate de produse dezinfectante, pe lângă cele pe bază de clor, există mărci precum Sanytol, care curăță și dezinfectează fără clor.

Procese complementare

Chiar și așa, cele două concepte, igienizarea și dezinfectarea, sunt complementare și necesare pentru curățare conform standardelor stabilite de autorități. Pentru a vă proteja locuința de coronavirus, toate suprafețele din casă trebuie mai întâi curățate cu apă și săpun sau detergent ca mai apoi să fie dezinfectate.

Autoritățile subliniază că în acest moment sunt necesare curățări și dezinfectări mai amănunțite și frecvente ale băii și bucătăriei, pe lângă suprafețele care sunt cel mai des atinse (butoane și mânere, balustrade, întrerupătoare, telecomenzi, mese, scaune și alte piese de mobilier, robinete, ustensile de bucătărie etc.).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial