Care este codul vestimentar la încoronarea Regelui Charles?

Încoronarea de pe 6 mai este, fără îndoială, cea mai importantă zi din viața Regelui Charles. După cum relatează People, atât Regele Charles, cât și Regina Camilla vor purta un mix de articole vestimentare vechi de secole și piese noi.

Regele va purta mai multe veșminte istorice pe parcursul ceremoniei, încarcate de tradiții care datează de 1.000 de ani. Ordinea și importanța hainelor sale sunt detaliate în Liber Regalis, sau Cartea Regală, care este un manuscris din secolul al XIV-lea care servește drept ghid oficial pentru ceremoniile de încoronare, potrivit Westminster Abbey.

Regele va intra în Abație purtând roba de stat, confecționată din catifea de culoare purpurie și purtată de bunicul lui Charles, regele George al VI-lea, la încoronarea sa din 1937. Această robă mai este numită și Roba Parlamentului, deoarece este purtată de monarh pentru deschiderea oficială a Parlamentului. “Școala Regală de Lucrări de Acțiuni a conservat catifeaua, în timp ce căptușeala și dantela aurie au fost conservate de Ede and Ravenscroft, cel mai vechi croitor și fabricant de robe din Londra”, relatează People.

Înainte de miruirea regelui – considerată cea mai sacră parte a ceremoniei – acesta va îmbrăca Colobium Sindonis, o tunică albă simplă care simbolizează “puritatea în fața lui Dumnezeu”.

Colobium Sindonis este acoperită de Supertunica pe toată lungimea, brodată cu aur, care a fost realizată pentru încoronarea regelui George al V-lea în 1911. De atunci, a fost purtată de Regele George al VI-lea în 1937 și de Regina Elisabeta în 1953. Deasupra Supertunica se vor afla Robe Royal și Stole Royal. Robe Royal (cunoscută și sub numele de Mantia Imperială) este o mantie de aur realizată inițial în 1821 pentru încoronarea regelui George al IV-lea, potrivit Royal Collection Trust. “Designul său se bazează pe o mantie de preot și prezintă frunzișuri, coroane, flori de lis și vulturi, cu trandafiri colorați, ciulini și trifoi care se regăsesc peste tot”, potrivit sursei citată anterior. “Fermoarul de aur are forma unui vultur. Este cea mai veche haină din colecția Încoronării și cel mai probabil va fi purtată așa cum este de către rege.”

Regele George VI, Regina Elizabeth (Regina Mamă), Prințesa Elizabeth și Prințesa Margaret, 1937

Stole Royal este o bandă îngustă de mătase aurie realizată pentru încoronarea reginei Elisabeta în 1953. Este brodată cu embleme naționale, religioase și ale Commonwealth-ului, atât cu fire aurii, cât și colorate. People relatează că Regele ar putea să o refolosească pe cea a mamei sale sau să își facă una proprie.

În timpul procesiunii de închidere, Robe Royal și Stole Royal sunt îndepărtate și înlocuite cu Robe Imperial, cunoscută și sub numele de Robe of Estate. Această robă este realizată din catifea purpurie, spre deosebire de culoarea purpurie purpurie purtată în timpul intrării Regelui.

Rachel Bowie, coprezentatoarea emisiunii Royally Obsessed, un podcast al Gallery Media Group, spune pentru Marie Claire că Regele va purta probabil o ținută militară, care “va fi puțin mai puțin formală și se va simți diferit”, spune ea. “Nu am mai avut o Încoronare cu care să ne comparăm de 70 de ani și este cu adevărat remarcabil să vedem cum s-a modernizat în urma crizei costului vieții”.

În ceea ce o privește pe regină, aceasta l-a ales pe Bruce Oldfield pentru a-i crea rochia de încoronare, potrivit The Telegraph. Roba de stat a Camilei, pe care o va îmbrăca la sosirea la Abație, este din catifea purpurie și a fost făcută inițial pentru încoronarea reginei Elisabeta. Robe of Estate din catifea purpurie, pe care o va purta la plecarea de la Abație, a fost realizată special pentru ea de Ede and Ravenscroft și a fost concepută și brodată manual de Royal School of Needlework.

Încoronare Elisabeta a II-a

Atât Regele, cât și Regina vor primi mai multe bijuterii ale Coroanei pe parcursul ceremoniei, inclusiv Inelul Suveranului, pe care Regele îl va purta pe al patrulea deget de la mâna dreaptă ca simbol al “demnității regale”. Acesta a fost realizat în 1831 pentru Regele William al IV-lea și prezintă un safir octogonal împodobit atât cu rubine, cât și cu diamante. În mod similar, reginei îi va fi prezentat inelul reginei consort, plasat tot pe degetul al patrulea al mâinii drepte și datând tot din 1831, când a fost creat pentru regina Adelaide. Acesta prezintă un rubin octogonal înconjurat de 14 diamante și a fost purtat de fiecare regină consort de la încoronarea lui Edward al VII-lea în 1902.

Regina ar putea alege, de asemenea, să poarte cerceii Încoronării, comandați pentru regina Victoria în 1858, potrivit Royal Collection Trust. Aceștia au fost purtați la încoronarea reginelor consort, inclusiv a reginei Maria în 1911 și a reginei Elisabeta (mai târziu regina mamă) în 1937; regina Elisabeta, deși nu era consort, i-a purtat și la propria încoronare în 1953. Camilla ar putea purta, de asemenea, colierul Încoronării, realizat tot pentru regina Victoria în 1858. Acesta are 25 de diamante și a fost purtat la încoronarea reginelor consort, inclusiv Alexandra, Mary și Elizabeth, precum și de regina Elizabeth la încoronarea sa din 1953.

Pentru ceilalți membri ai familiei regale și pentru invitații încoronării, codul vestimentar pare să fie mai relaxat decât până acum, un cod vestimentar “de zi” părând a fi protocolul ales pentru acest eveniment. Doamnele în rochii și cu pălării, domnii în costume și uniforme.

Foto: Hepta, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete