Care este cafeaua dumneavoastră preferată? Mocha sau Mocacchino?

Majoritatea băuturilor pe bază de cafea au la bază nu cafea, ci espresso, care este o cafea mai concentrată decât o ceașcă obișnuită de cafea. Pornind de la un espresso concentrat, cafenelele din întreaga lume au creat zeci dacă nu chiar sute de tipuri de băuturi de cafea, printre care și Mocha sau Mocacchino. S-ar putea crede că Mocha este o cafea obișnuită, deoarece mocha este un cuvânt generic pentru cafeaua care a crescut în regiunea Yemen. Prin urmare, dacă mocha înseamnă cafea, cum diferă mocha de o ceașcă obișnuită de cafea? Diferența este dată de modul de preparare al unei cești de mocha în comparație cu o cafea tradițională.

Cum se poate prepara acasă Mocha?

Mocha pe care o puteți comanda într-o cafenea locală nu este preparată neapărat cu boabe de cafea cultivate și recoltate în Yemen. Cafeaua crescută și recoltată în Yemen a fost denumită mocha deoarece gustul său este similar cu al ciocolatei. În schimb, cafeaua mocha pe care o puteți comanda într-o cafenea este o băutură pe bază de cafea, aromată cu ciocolată. Majoritatea specialiștilor în cafea consideră că o băutură mocha este preparată din cinci părți, și anume două cincimi espresso, două cincimi aromă de ciocolată și o cincime lapte fierbinte. De obicei, aroma de ciocolată este dată de ciocolată caldă. Există o altă băutură mocha pe care o puteți comanda într-o cafenea sau pe care o puteți pregăti acasă. Este vorba despre Mocha latte, care este foarte asemănătoare cu un espresso latte. Magazinul caffeonline vă pune la dispoziție o varietate de sortimente de cafea, echipamente și consumabile pentru a vă putea prepara acasă ceașca perfectă de cafea. Iar dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu o mocha latte, atunci amestecați o optime espresso cu cinci optimi de lapte fierbinte, o optime de lapte spumat și o optime de ciocolată caldă. Dacă veți comanda mocha latte într-o cafenea, cel mai probabil veți primi un Latte Americano standard cu o notă de ciocolată.

Ce este Mochaccino?

După cum îi spune și denumirea, Mochaccino este în esență un cappuccino cu o notă de ciocolată. Dacă doriți să vă răsfățați acasă cu o cană de Mochaccino atunci amestecați o treime de lapte fierbinte cu o treime espresso și o treime de lapte spumat amestecat cu o lingură de sirop de ciocolată. Iar dacă sunteți în oraș și nu vedeți în meniul unei cafenele Mochaccino atunci puteți comanda fără probleme un cappuccino simplu și sirop de ciocolată și veți primi astfel doza de cafea de care aveți nevoie și gustul delicios de ciocolată, care va îmblânzi intensitatea cafelei.

În schimb, dacă nu sunteți un mare împătimit după ciocolată și preferați mai degrabă o cafea cu mult lapte, atunci puteți comanda un latte macchiato, care se prepară cu un shot de espresso și o cantitate mai mare de lapte fierbinte. Peste această cafea cu lapte, puteți oricând să adăugați un sirop de caramel. Iar dacă vă doriți o cafea mai tare și cu mai puțin lapte, atunci comandați un espresso macchiato, care conține un shot de espresso și un strat subțire de lapte spumat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial