Cadouri potrivite și nepotrivite. Ce să cumperi unui copil, care nu este al tău?

Indiferent că mergi la aniversarea copiilor cunoscuților tăi, ori că îți trimiți copilul la aceste evenimente, alegerea unui cadou este dificilă. În general, căutarea cadoului potrivit este dificilă, indiferent că este vorba de copiii sau adulți, însă, atunci când trebuie să alegi ceva pentru un copil care nu este alt tău, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: pasiunile lui, vârsta, dacă acesta crește la curte sau la apartament și, nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de cât de permisivi sunt părinții săi.

Nu toate cadourile vor aduce bucurie

Nu-i așa că și ție ți s-a întâmplat măcar o dată ca fiul sau fiica ta să primească un cadou cu care tu nu erai de acord? Ei bine, toți părinții trec la un moment dat prin asta. Copiii nu au capacitatea de a discerne dacă folosirea darurilor primite este sau nu în beneficiul lor. Există cadouri potrivite sau nepotrivite, în funcție de vârsta celui mic, iar dacă tu, cu siguranță încerci să-ți protejezi copilul și să-l ferești de unele lucruri despre care crezi că îi sunt dăunătoare, inclusiv de unele daruri primite, despre care crezi că ar avea o influență negativă asupra copilului tău, la fel o fac și alte mame. 

Atunci când cumperi un cadou pentru copii, ar fi indicat să ții cont de următoarele sfaturi:

  • Nu cumpăra copiilor sub 2 ani jocuri care conțin piese mici, ce pot fi înghițite. Piesele Lego, de exemplu, sunt un cadou care le pun imaginația la lucru, însă este foarte important să cauți piese potrivite vârstei sărbătoritului. Variind în dimensiuni, Lego este un cadou potrivit, având opțiuni și pentru copiii sub 2 ani, dar și pentru adolescenți. La modă acum, se pare că este LEGO Ninjago, care, la fel, vine în dimensiuni potrivite oricărei vârste. 
  • Trusele de machiaj nu reprezintă un cadou potrivit pentru fetițe, chiar dacă substanțele folosite nu dăunează pielii sensibile a copilului. Poate că mamele fetițelor nu doresc să le învețe de mici cu neacceptarea felului în care arată și încercarea de a-și ascunde frumusețea naturală. În loc de truse de machiaj, oferă truse de doctor, de magician, ori cărți de colorat sau citit. 
  • Armele de jucărie sunt, de asemenea, un cadou nepotrivit, mai ales în contextul perioadei tumultoase pe care o traversează lumea; oferirea acestora și încurajarea copiilor sa le folosească, ar da un exemplu negativ celor mici și ar conduce la comportamente agresive și chiar abuzive, atât pe termen scurt, în joaca de zi cu zi, dar și pe termen lung, atunci când ajung la adolescență – iar agresivitatea oricum își face simțită prezența, din cauza faptului că, în acea perioadă, ei simt că nu sunt înțeleși. Alege jocurile care să le stârnească curiozitatea și creativitatea, în detrimentul armelor. 
  • Animalele intră și ele în categoria “nu oferi copiilor”. Chiar dacă cei mici sunt înnebuniți după animale, este știut faptul că cei care vor avea grijă ca acestea să fie hrănite și îngrijite, sunt părinții. În plus, cineva din familie ar putea avea alergii, ori, pur și simplu familia copilul nu acceptă un animal în casă. Oferă mai degrabă jocuri care să-i îndemne spre practicarea unui sport. 
  • Gândește-te la cine face curat prin casă atunci când te gândești să oferi slime, plastilină, nisip kinetic ori sclipici. Poate că le stimulează imaginația, însă pătează, se împrăștie peste tot, se lipsește și, cu siguranță, celui mic nu-i va păsa de toate astea, grija rămânând tot în sarcina părinților săi. Ca alternativă, alege jocurile de societate, pe care cel mic le poate juca împreună cu părinții, creând astfel o legătură frumoasă. 

Cumpărând cadoul nepotrivit, cheltui și bani pe un obiect care probabil nu va fi folosit, dar vei fi, cu siguranță, și motivul din cauza căruia se poate isca o ceartă între copil și părinții săi, așa că, mergi la sigur cu un cadou care chiar merită. Altex.ro îți pune la dispoziție o mulțime de variante din care să alegi un cadou potrivit pentru un copil. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial