Buchetul de mireasă este un accesoriu nelipsit pentru miresele din întreaga lume. Acesta se alege în funcție de tema nunții, locația, rochia de mireasă și personalitate.
În trecut rolul lui nu era doar unul estetic, dar despre asta vom vorbi în rândurile ce urmează.
Buchetul de mireasă a apărut pentru prima dată în Antichitate. Atunci miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care primeau ceva de la ele se bucurau și păstrau acel lucru. Pornind de la premisa asta, miresele erau aproape sfâșiate de cei care doreau să aibă o viață mai bună. Pentru a se salva, miresele au introdus buchetul de mireasă pentru a-l arunca mulțimii.
În Roma Antică și Grecia buchetele de mireasă erau alcătuite din flori parfumate, în ideea în care acestea alungau spiritele rece. În Epoca Victoriană buchetele de mireasă au fost introduse de Regina Victoria care a purtat la nuntă sa un buchet realizat din flori proaspete.
Astăzi buchetul de mireasă este un adevărat simbol al iubirii. La o nuntă sunt prezente 3 buchete: buchetul de cununie, buchetul de nașă și buchetul de mireasă, iar toate se aleg în funcție de locație, anotimp, culori și personalitatea celei care îl poartă.
Pentru o nuntă care are loc în aer liber, florile din buchet trebuie să se integreze perfect în peisaj. Astfel, poți opta pentru un buchet simplu, cu un aspect fresh, compus din lacramioare si flori de nu mă uita.
O nuntă care are loc într-o sală de bal este caracterizată de lux și eleganță. Pentru ca buchetul să facă parte din peisaj, poți alege unul rotund, voluminos sau unul tip cascadă. Pentru aceste tipuri de buchete, cele mai potrivite flori sunt calle, trandafiri și bujorii.
Dacă în ziua nunții vei purta o rochie mulată, extrem de sexi poți alege buchete de flori tip cascadă pentru rochiile simple, iar pentru cele accesorizate cu motive sclipitoare poți alege un buchet rotund, simplu și elegant. În cazul în care rochia este din dantelă buchetul de mireasă potrivit este format din flori de câmp.
Rochia de mireasă tip prințesă atrage atenția tuturor invitațiilor, așadar buchetul trebuie să fie ales pe măsură. Cu cât este mai mare și mai voluminos cu atât se potrivește mai bine. În realizarea lui poți opta pentru combinații diferite de culori, precum hortensiile și calele,
Nu uita că buchetul de mireasă reprezintă o parte importantă a nunții, așadar înainte de a lua o decizie în privința lui, decide modelul rochiei și decorul nunții. Modelele de buchete de mireasa de pe maisondor.ro îți vor fi de asemenea de ajutor.
Sursa foto: https://pixabay.com/