Face parte din aceeasi familie cu varza si se cultiva cu succes in special in USA, in Arizona, Texas si California.
Nutritie:
– are continut bogat de vitamina A si C;
– este recunoscut pentru elementele sale anticancerigene;
– nu contine colesterol si foarte mult soldiu
– reprezinta o sursa importanta de calciu, fibre si fier.
Cum alegi:
– Coroana trebuie sa fie verde inchis;
– Partea superioara a tulpinii ar trebui sa fie moale si cea inferioara tare si lemnoasa;
– Evita un broccoli de culoare galbena – acest lucru indica o planta matura
Cum il pastrezi
Broccoli poate fi pastrat in frigider pentru o durata de pana la trei zile. Cand doresti sa-l prepari, spala-l bine si indeparteaza frunzele exterioare, precum si tulpina tare. Pune-l la fiert in apa cu sare si lasa-l sa fiarba intre 8 si 12 minute.
Cu cat amestecul este mai verde, cu atat el contine mai multa clorofila si vitamine. Este un deliciu in combinatie cu suc de lamaie, branza, si patrunjel. Daca iti place crud, il poti folosi in salate.