„Boring bedroom” și alte trenduri bizare în design interior

Să recunoaștem – urmărim trendurile. Ne place să știm ce se poartă, ce culori sunt la modă, cum să fim cât mai actuali cu putință în fashion și nu numai – așteptăm cu sufletul la gură părerile experților și în design interior, ca să vedem care sunt trendurile în anul curent. 

Dar nu tot ce e în trend s-ar putea să ne încânte – și e firesc să ne întrebăm: de ce „se poartă' unele lucruri? Pentru că și noi ne întrebăm același lucru, ți-am pregătit o listă de trenduri super-bizare și totuși populare în design interior. 

  • Boring bedroom 

Acesta este un trend propulsat în perioada de vârf a pandemiei și este fix ce îi spune numele: o amenajare „plictisitoare' în dormitor. Mai concret, se referă la amenajarea dormitorului doar în variațiuni ale culorii gri: gri-grafit, gri-bej și alte tonuri de gri, fără nimic altceva la nivel cromatic și fără piese de decor. 

Deci, un soi de amenajare minimalistă exclusiv pe fundal gri – este fascinant că acest trend a devenit celebru în 2020-2021, când, stând mai mult acasă, ne-am fi așteptat să avem parte de amenajări super-colorate și creative, care să ne scoată din banal. Dacă în ce privește categoria de idei amenajare bucatarie pandemia ne-a făcut îndrăzneți și atipici (cum vei vedea mai jos), la capitolul dormitor și living ne-am bazat pe acest „boring' intenționat. 

  • Ușile colorate

Acesta este un trend bizar care, totuși, ne place mai mult decât ne-am fi așteptat; dacă până acum ușile noastre de interior erau albe sau maro, în ultimul an a crescut cererea ușilor colorate „funky', în culori precum albastru, portocaliu sau fuchsia. Cu siguranță acest trend nu este potrivit pentru oricine, pentru că ne obligăm să ieșim din zona de confort ca să explorăm culoarea în design printr-un mod neobișnuit. 

Un detaliu țipător, extravagant pentru mulți, o ușă într-o culoare potentă, vividă, bogată, este într-adevăr un trend neobișnuit – „nu-mi va face casa să pară mai puțin elegantă?'. Vizualizează asta: o casă minimalistă, albă, impecabilă, căreia îi „accesorizezi' o ușă într-un portocaliu corai superb. Noi credem că arată fascinant – și asta e o idee excelentă și pentru amenajari interioare cafenea, birou sau magazin, pentru un aspect ultra-inedit. 

  • Podelele din linoleum

Podelele din linoleum constituie un trend care nu ne place atât de mult ca cel de dinainte, fiind cu adevărat bizar și greu de încorporat în amenajările interioare. Însă podelele din linoleum se mențin, totuși, în „trend' încă din anii 1950, când se foloseau culori îndrăznețe și pattern-uri abstracte. 

Atunci podeaua din linoleum era un adevărat hit și pentru că era extrem de economic și foarte ușor de curățat – dar cu opțiunile grozave de vinyl colorat pe care le avem astăzi, linoleumul nu mai pare neapărat o alegere înțeleaptă. 

  • Saltele cu apă 

Nu, nu sunt pentru vreun parc de distracții, ci pentru dormitor – saltele umplute cu apă au apărut încă din 1800 și încă! există și astăzi, adolescenții fiind cei mai încântați de această idee. Cu toate acestea, un chestionar realizat de Samsung arată că 30% dintre respondenți cred că salteaua cu apă este cel mai bizar și neplăcut trend al ultimilor 50 de ani. 

Iar lista poate continua – „millenial pink' în întreaga cameră, imprimeu floral în exces, accente aurii folosite abuziv. Deși aceste trenduri aparent bizare ne șochează, unele dintre ele chiar au potențial de a ne înfrumuseța casele – cum sunt ușile super-colorate – ceea ce ne amintește că, din fericire, nu tot ce este „ciudat' este neplăcut. Dimpotrivă – poate uneori atipic e mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial