Tot ce trebuie sa stie parintii (carte)

 • Prea adesea sfaturile adresate parintilor fac abstractie tocmai de faptul ca acestia sint parinti. Li se cere sa se comporte ca educatori, ignorind legatura care da adevaratul sens al relatiei pe care o au cu propriul lor copil. • Nu se mai vorbeste despre dragoste si despre respect, ci de „comportament de consolidare” sau de „abilitati sociale de amplificat”. • A fi parinte nu se rezuma doar la exercitarea unei functii educative. Este o experienta relationala unica ce pretinde a fi inteleasa bine pentru a fi traita complet.

Exact in acest spirit a fost realizat volumul Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri de Francois Dumesnil, care a aparut saptamina aceasta in colectia „Psihologia copilului&parenting” a editurii Polirom, consacrat problemelor pe care le ridica educatia copiilor.

In fiecare zi, parintii se confrunta cu intrebari la care nu pot raspunde bazindu-se doar pe instinct sau pe experienta proprie. Poate un copil sa aiba secrete? E bine sa-i „birfim” prietenii? Cum sa-l incurajam sa obtina performante scolare? Cum sa-l criticam fara sa-i distrugem increderea in sine? Cum putem contracara efectul negativ pe care unele emisiuni TV il au asupra celor mici?

Tot ce trebuie sa stie parintii ofera raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale parintilor si sfaturi practice care va ajuta sa gasiti solutiile optime in problemele dificile legate de educatia copiilor si adolescentilor. Fiecare dintre problemele descrise se afla aici intrucit permite adoptarea unei perspective orginale asupra uneia dintre multiplele fatete ale rolului de parinte. Iata citeva dintre intrebari la care Francois Dumesnil va raspunde:

– Care sint calitatile unui bun parinte?
– Exista cu adevarat complexul lui Oedip?Daca da, cum sa-l ajutam pe copil sa-i faca fata?
– Care este cheia unei bune educatii?
– De ce dezvolta un copil ticuri sau manii si cum poate fi ajutat sa scape de ele?
– Discutiile interminabile – cind si cum le punem punct?
– Cum sa favorizam relatiile bune intre frati si surori?
– Cum imi impiedic copilul sa se sustraga autoritatii mele si sa o ia pe cai gresite in adolescenta?

François Dumesnil este doctor in psihologie, cu o experienta clinica de peste 30 de ani in domeniul psihologiei copilului. De acelasi autor: Au cœur des psychoses précoces: Le traitement relationnel (1993), Le destin psychique de l’enfant (1993), Parent responsable, enfant équilibré (2003).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies