Scrisori catre o tanara gimnasta – o carte de nota 10

Cartea, tiparita la editura Humanitas, este un proiect al Fundatiei Nadia Comaneci derulat cu sprijinul Romtelecom – Dolce Sport si Gatorade. „Scrisori catre o tanara gimnasta“ va fi distribuita la toate chioscurile de ziare impreuna cu Evenimentul Zilei la pretul de 10 lei.

Cartea cuprinde o serie de minieseuri care surprind momente-cheie din cariera celei care a devenit prima gimnasta din lume notata cu 10 absolut dupa prestatia de la paralele inegale din cadrul Olimpiadei din 1976 de la Montreal. Prin stilul direct si sincer, cartea isi cucereste cititorii inca de la primele pagini, lasandu-i sa intre intr-o lume a emotiilor, a ambitiilor, a viselor si, mai ales, a sperantei.

Fondurile stranse in urma comercializarii cartii vor fi directionate spre dezvoltarea activitatii Centrului MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci, in cadrul caruia se desfasoara cursuri si ateliere de dezvoltare personala si sportiva pentru copii cu varste cuprinse intre 1-12 ani.

„Sper ca prin aceasta carte sa ajung la inima romanilor si a viitoarelor gimnaste care viseaza sa atinga performanta in acest domeniu. Scrisori catre o tanara gimnasta este modul meu de a impartasi din experienta si farmecul unor ani care mi-au conturat personalitatea si existenta.

Apreciez implicarea partenerilor Evenimentul Zilei, Romtelecom – Dolce Sport si Gatorade in sustinerea financiara oferita acestui proiect, prin care incercam sa oferim copiilor din Romania alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, in cadrul Centrului MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci”, a declarat Nadia Comaneci.

„Cartea Nadiei Comaneci, Scrisori catre o tanara gimnasta, nu este reeditata intamplator intr-un an olimpic. Cu treizeci si sase de ani in urma, Nadia punea fata in fata perfectiunea unor exercitii cu imperfectiunea dispozitivelor de afisaj, care nu aveau prevazuta nota zece. Astazi, ea se numara printre brandurile olimpismului si le spune celor care si-au luat-o ca model ca ratarea unei aterizari nu inseamna ratarea unei cariere si ca in spatele zambetului de pe podium stau lacrimi, dureri, abtineri, dar si o imensa dorinta de a fi cel mai bun."
Radu Paraschivescu, senior editor Editura Humanitas

Nadia Comaneci este o poveste a tuturor romanilor, lasata mostenire de la o generatie la alta, putem spune chiar ca e parte din identitatea noastra nationala. Suntem onorati sa fim alaturi de cei care duc aceasta poveste pest timp si consideram ca este obligatoriu ca exemplul Nadiei Comaneci sa fie cunoscut de catre copiii care, poate inspirati de aceasta poveste, ne vor da maine prilej de mandrie, asa cum o face inca Nadia Comaneci. Sustinem, asadar, atat componenta emotionala, cat si cea educativa, sociala a acestui proiect.”
Cristina Popescu, director comunicare Romtelecom

Nadia ComaneciNadia Comaneci


Despre Fundatia Nadia Comaneci

Fundatia Nadia Comaneci (www.nadiacomaneci.eu) infiintata in 2007 de legenda sportului romanesc, Nadia Comaneci, incurajeaza, sustine si promoveaza performanta in orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educationala si profesionala, pana la calitatea vietii si a familiei.

Fundatia Nadia Comaneci a initiat programul MiniMe (www.cursuriminime.ro), program educativ si sportiv non-competitional dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 12 ani, in cadrul caruia se desfasoara diferite activitati de dezvoltare personala, cultura generala si sport pentru cei mici.

Despre „Evenimentul Zilei”

„Evenimentul zilei” este un cotidian romanesc de circulatie nationala, publicat de Editura Evenimentul si Capital. Fondat in 1992, sub coordonarea lui Ion Cristoiu, Evenimentul zilei a revolutionat piata media din Romania, atingand cifre de vanzari neegalate pana in prezent de vreun cotidian central. Echipa Bulinei Rosii continua sa reprezinte un simbol a ceea ce era presa romaneasca si un punct de reper nu doar pentru cititori, ci si pentru aspirantii la meseria de jurnalist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor