Proscrisul

Este anul 1957 si Lewis Aldridge se intoarce acasa la Waterford, un oras mic din sudul Angliei. Are nouasprezece ani si de-abia a iesit din inchisoare.
Intoarcerea sa va provoca o implozie nu numai in propria familie, ci si in intreaga comunitate locala.

Tot atat de amenintatoare pe cat e de frumoasa, cartea lui Sadie Jones face portretul devastator al ipocriziei dintr-un orasel de provincie si exploreaza constrangerile sociale si climatul de susceptibilitate si de refulare a sentimentelor din anii ’50, impunand-o pe autoare ca pe o voce noua, profunda, a literaturii britanice.

„Un roman elegant, subtil si obsesiv care mi-a ramas in minte mult timp dupa ce l-am terminat. Sadie Jones are o cariera lunga inaintea sa.” Tracy Chevalier

„Jones descrie atmosfera opresiva a anilor ’50 cu o claritate inspaimantatoare si amenintatoare… Iata o impresionanta voce noua!” Observer

Sadie Jones s-a nascut la Londra dintr-un tata scriitor si o mama actrita. Dupa terminarea scolii, a lucrat in productia de televiziune si a calatorit mult in America, Mexic si Caraibe, inainte de a se muta la Paris, unde a predat limba engleza si a inceput sa scrie scenarii.
Intoarsa la Londra, a lucrat mult timp ca scenarista inainte de a scrie romanul de debut Proscrisul. Sadie Jones traieste la Londra impreuna cu sotul sau si cei doi copii ai lor.
 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor