Barbra Streisand, dezvăluiri complexele din tinerețe: „Nasul meu a primit mai multă atenție decât mine”

Barbra Joan Streisand deține una dintre cele mai ușor de recunoscut fețe ale secolului XX. De-a lungul carierei sale, înfățișarea ei a fost atât celebrată, cât și ridiculizată, fapt pe care îl recunoaște cu umor în cartea sa de memorii, My Name Is Barbra.

Într-un fragment audio din cartea sa, Barbra Streisand povestește în mod amuzant diferitele nume pe care le-a primit pe măsură ce celebritatea sa începea să urce. De la “furnicar amuzant” până la “dihor de mare”, ea acceptă aceste porecle cu plăcere, deși recunoaște că unele dintre insulte încă o mai ustură după atâția ani, spunând că este “încă cam rănită de insulte”.

Barbra Streisand a făcut o mare descoperire odată cu debutul ei memorabil pe Broadway, la 19 ani, în I Can Get It for You Wholesale, în 1962. Ulterior, ea a urcat pe culmile industriei de divertisment pe tot restul deceniului. Cu toate acestea, se pare că aspectul ei a continuat să fie o fixație pentru mulți. „Nasul meu a primit mai multă atenție din partea presei decât mine”, își amintește ea, scrie Bright Side.

Reflectând asupra zilelor petrecute la Funny Girl, Streisand își amintește cum mass-media a trecut de la a o compara cu o creatură neliniștită din pădure la a o prezenta ca pe o “regină babiloniană” cu un “profil faraonic”.

„Trebuie să recunosc, îmi plăceau aceste descrieri”, glumește câștigătoarea premiului EGOT. Referindu-se la aluzia la “ochii ei de scarabeu”, ea recunoaște în mod ironic că, deși inițial a interpretat-o ca pe un compliment, recunoaște că unul dintre ochii ei poate părea uneori cam încrucișat.

În ciuda impactului durabil al acestor critici, Streisand a învățat să se protejeze de reprezentările adesea inexacte din mass-media. Ea povestește o întâmplare în care a dat peste un articol despre fratele prietenului ei Neil Diamond și despre presupusa achiziție a unei căzi de baie de 15.000 de dolari, care i-a fost atribuită în mod fals. “Nici măcar nu știam că prietenul meu Neil avea un frate, iar acum sunt folosită pentru a-i vinde cada de baie?”, remarcă Barbra Streisand cu neîncredere, mai scrie sursa citată anterior.

Prințul Charles și Barbra Streisand au avut o aventură

Referindu-se la faimoasa sa reputație de dificilă, Streisand o atribuie proliferării de relatări false în mass-media. Povestind un incident descurajant petrecut la cină cu prietenul ei Andrzej Bartkowiak, un director de imagine cu care a colaborat la The Mirror Has Two Faces și Nuts, ea povestește cum cineva a etichetat-o ca fiind un iad, în ciuda eforturilor lui Bartkowiak de a dezminți acest lucru. Această experiență a afectat-o profund pe Streisand, determinând-o să se întrebe de ce oamenii se chinuiau să accepte adevărul despre ea.

În ciuda solicitărilor persistente ale editorilor pentru autobiografia sa din ultimele patru decenii, Streisand a refuzat în mod constant, preferând să se concentreze asupra prezentului decât să se gândească la trecut. Exprimându-și îngrijorarea, ea recunoaște: “Mi-e teamă că, după șase decenii în care oamenii au inventat povești despre mine… voi spune adevărul și nimeni nu-l va crede”.

A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023. Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:

EXCLUSIV AVANTAJE:

CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.

DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate

Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.

PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.

HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.

A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.

PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.

DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.

DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.

Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.

Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.

Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete