Apartament mic? 10 metode pentru a câștiga mai mult spațiu

Locuința ta nu este atât de spațioasă pe cât ți-ai dori, și parcă n-ai loc în apartamentul tău mic, pe care îl îndrăgești și-ți este cămin de atâta vreme… Înseamnă că a sosit timpul să faci câteva modificări ce vor schimba în mod spectaculos aspectul interior. Iată câteva metode ușor de aplicat, pentru a câștiga mai mult spațiu: 

  1. Montează ferestre mari 

Lumina naturală este o sursă de sănătate și bună dispoziție, dar totodată reprezintă și o modalitate eficientă de a crea spații aerisite, pline de energie.

Montează în locul geamurilor mici niște ferestre cu geam termopan de mari dimensiuni, care pot să acopere tot peretele și să aducă o nouă vibrație în interior, transformând un living înghesuit sau un dormitor îngust în camere ce vor părea mai spațioase și vor fi fără îndoială mai confortabile.

Daca vrei sa ai parte de izolatie termica si fonica avansata, alege ferestre cu 3 garnituri si geam cu 3 randuri de sticla.

    2. Montează uși culisante

Înlocuiește ușile interioare, atât cele dintre camere și hol, cât și ușa care asigură ieșirea spre balcon. Vei câștiga spațiu prețios pe care-l poți utiliza pentru etajere și decorațiuni, iar accesul va fi mult mai ușor. Către exterior alege o ușă culisantă de dimensiuni mari, pentru că astfel vei prelungi vizual suprafața apartamentului, iar livingul va fi mai primitor.

   3. Folosește culori deschise

Un apartament mic are nevoie de nuanțe pastelate și culori deschise, de exemplu alb, bej, gri deschis. Astfel spațiul interior va fi mai aerisit și te vei simți mai confortabil. Alege o gamă de culori neutră și chiar tonuri monocromatice, atât pentru decorarea pereților, cât și pentru mobilier, pardoseală și elemente textile.  

   4. Păstrează un decor minimalist

Ai nevoie de piese de mobilier, dar nu aglomera dormitorul cu un pat voluminos sau livingul cu o masă uriașă pentru servirea mesei. Alege un decor minimalist, de inspirație scandinavă, unde simplitatea și funcționalitatea se combină în aranjamente interioare ideale pentru spații mici.

   5. Amenajează o bucătărie deschisă

Alege varianta de bucătărie open space, pentru că astfel vei avea mai mult loc pentru mobilierul de bucătărie și totodată vei crea un decor modern, care se va integra în ansamblul minimalist al livingului și va oferi senzația de spațiu fluid, aerisit, luminos. 

   6. Alege mobilă modulară

Ca să nu ocupi mult loc cu dulapuri, mobile, scaune, canapele și fotolii, optează pentru mobilier modular și pentru piese multifuncționale, care să se combine ingenios, în funcție de necesități: măsuțe pliabile, scaune extensibile, fotolii puf care intră unele în altele, corpuri de bibliotecă cu dressing încorporat, iar exemplele pot continua.  

   7. Transformă balconul în spațiu de lucru 

Montarea de uși culisante deja a creat o legătură între living și balcon, transformându-le într-un studio unitar. Folosește zona luminoasă și aerisită din exterior pentru a o transforma în spațiu de lucru, mai ales dacă lucrezi de acasă. Astfel vei elibera un colț de cameră și nici n-ai nevoie de mobilier special, sunt de ajuns un suport de laptop și un scaun. 

   8. Creează nișe în perete

Ai multe lucruri de depozitat, prea multe pentru un apartament mic. Ca să rezolvi eterna problemă a cutiilor și dulapurilor, creează nișe în perete, pe care să le maschezi apoi cu draperii sau tablouri. Merită efortul, căci holurile, camera de zi și dormitorul vor părea mult mai spațioase. 

   9. Folosește oglinzi și finisaje din sticlă 

Ca să pui în valoare amenajările realizate, pune oglinzi de diferite mărimi pe pereți, atât în spațiile fără lumină naturală (holuri, baie), cât și în preajma ferestrelor, pentru a multiplica efectul de iluminare. Înlocuiește măsuța de cafea din living, realizată din lemn, cu una din sticlă. 

   10. Montează corpuri de iluminat cu dimensiuni mici 

Dacă locuiești într-un apartament mic, este firesc să-l vrei luminos și aerisit. Dar pentru aceasta nu trebuie să montezi candelabre sau lustre mari, care să încarce și mai mult interiorul. Optează pentru corpuri de iluminat discrete, pe care să le montezi pe pereți și în podea, nicidecum pe tavan. Sunt recomandate spoturi, aplice, mici veioze ascunse prin colțurile camerelor.

Folosește aceste metode pentru a câștiga mai mult spațiu într-un apartament mic și arată cunoscuților că poți să amenajezi o locuință de dimensiuni reduse, astfel încât să fie confortabilă, luminoasă și funcțională.

sursa foto: pexels.com

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial