Angela Gheorghiu: Vocea ei a cucerit lumea

Angela Gheorghiu este cea mai apreciata soprana a momentului, ultima diva a muzicii de opera, o aparitie stralucitoare si o voce magica. Din interviul acordat revistei noastre, aflati povestea vietii romancei aplaudate pe toate marile scene ale lumii.

Am intalnit-o la Hotelul Crowne Plaza – era imbracata intr-o rochie neagra, care ii sublinia silueta fina. Diva primea cu gratie flori si laude, impartind zambete jurnalistilor si organizatorilor.

Va spun cu mana pe inima: de foarte aproape este la fel de frumoasa ca si din randul 30 din sala de spectacol sau in fotografii. Statura si gesturile ei au ceva din aerul regal al personajelor pe care le interpreteaza.

Angela Gheorghiu (Burlacu) s-a nascut la Adjud, pe 7 septembrie 1965, intr-o familie modesta – tatal, mecanic de locomotiva, mama, croitoreasa. Nici unul din parinti nu anunta talentul extraordinar al celor doua fiice, Angela si Elena.

Vocea? "De la Dumnezeu…", spune ea simplu, observand ca fizic seamana mai mult cu tata, dar si cu mama, o data cu trecerea anilor. "Eu si sora mea ne-am nascut cu acest dar. La gradinita aveam cele mai puternice voci.

De-atunci sunt pe scena si nu am incetat sa cant niciodata." Patriotice? Populare? In nici un caz! "Primul meu cantec a fost un lied de Brahms: se numeste Guten Abend Gut Nacht", spune diva, sustinandu-si vorbele cu cateva triluri vesele. "Am fost remarcata imediat. Mai tarziu, am participat la toate evenimentele artistice din Adjud, apoi din tara. Intotdeauna am avut o viata paralela: una pe scena si alta la scoala."

Cu dirijorul Eugene Kohn, aflat la pupitrul Orchestrei Nationale Radio in concertul de la Bucuresti Cu sotul ei, Roberto Alagna

A urmat Liceul "George Enescu" din Bucuresti, vremuri de care-si aminteste cu nostalgie: "Era o cofetarie in colt, de unde imi cumparam arahide in ciocolata. Trebuia sa-mi fac bilet de voie doar ca sa traversez strada. Bineinteles ca nu intotdeauna ieseam cu bilet de voie…

Daca ne prindea, eram consemnati in camin doua-trei saptamani. Oricum, cei de la Liceul de muzica si Conservator am fost intodeauna privilegiati. In fiecare seara mergeam la o premiera, la un film sau o piesa de teatru. Nu am pierdut nici un eveniment artistic.

Matricola noastra – lira – era un fel de pasaport in toate salile de spectacol". Angela Burlacu a devenit rapid cunoscuta in lumea artistica: "La 18 ani am cantat la Bucuresti, la Sala Radio, si erau in jurul meu oameni pe care ii divinizam: Nicolae Herlea, David Ohanesian, Eugenia Moldoveanu. Nu ma considerau o studenta, ci m-au luat intotdeauna in serios".

Intalnire la nivel inalt cu Printul Charles

Dupa sase ani de canto si pian, in 1990, Angela si-a terminat studiile la Conservator. Spectacolul ei de absolvire a fost Boema de Puccini, pentru care s-a pregatit singura. Cu acelasi rol a debutat la Opera Regala din Londra in 1992, cucerind inimile iubitorilor de opera din toata lumea.

Dupa evenimentele din ’89, Angela a avut cateva concerte in Europa, dar visul ei era sa ajunga pe scena din Covent Garden si el i s-a implinit.

"De cand eram in liceu si vedeam pe caseta spectacole de la diferite teatre, am considerat ca cel mai inalt nivel artistic este atins la Covent Garden si nu m-am inselat." Britanicii au primit cu bratele deschise vocea incantatoare si prezenta ei minunata.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete