Andreei Raicu îi este teamă să nu-și infecteze mama cu COVID-19: „Am intrat în contact cu oameni despre care nu știu ce au făcut”

Recent, în mediul online, Andreea Raicu a mărturisit că îi duce dorul mamei sale pe care nu a mai văzut-o de „câteva zile bune”.

Andreei Raicu îi este teamă să nu-și infecteze mama cu COVID-19: „Am intrat în contact cu oameni despre care nu știu ce au făcut”

„Mi-e dor să mă văd și să stau cu mama. Au trecut câteva zile bune de când nu ne-am văzut, dar am hotărât că e mai bine așa.

În ultimele două săptămâni, am intrat în contact cu oameni despre care nu știu ce au făcut, unde au fost în ultima perioadă, și am considerat că este cel mai potrivit mod în care aș putea să o protejez, să nu o expun unor riscuri, dată fiind vârsta ei. 

Nu e de joacă așa cum mulți privesc situația în care ne aflăm.

Oamenii în vârstă pot fi foarte vulnerabili, așa că încearcă să îi protejezi”, a scris Andreea Raicu, în dreptul unei fotografii cu mama ei.

„Mărturisesc că sunt extrem de neplăcut surprinsă de faptul că foarte mulți oameni nu sunt încă conștienți de gravitatea acestei situații. 

Nu mă tem atât de tare de virus, cât mă tem de atitudinea oamenilor.

Nu putem trece peste acest lucru, peste această situație extrem de grea decât împreună și dacă o facem într-un mod conștient.

Și repet, a fi conștient, a fi atent, nu înseamnă a intra în panică”, a mai spus Andreea Raicu, în mediul online.

Andreea Raicu a vizitat Italia în urmă cu trei săptămâni

În urmă cu trei săptămâni, când am vizitat-o, era liniște acolo [pe prietena ei care locuiește în Toscana], nimeni nu prea vorbea despre acest subiect.

Deși erau 2 cazuri izolate în Roma de circa 3 săptămâni, nimeni nu privea situația cu prea multă îngrijorare.

În Lombardia încă nu fusese depistat niciun caz. De atunci până azi, în Italia sunt 9.172 de cazuri și peste 463 de decese.

Până azi, Lombardia a fost izolată împreună cu alte 14 provincii, peste 16 000 000 oameni au revenit în zona roșie ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să părăsească această zonă.

De ce? Pentru a nu răspândi virusul care se împrăștie cu o viteza amenințătoare”, a scris Andreea Raicu, în urmă cu o săptămână.

„O serie de români, cum au aflat de această situație și-au strâns bagajele, s-au suit în trenuri, mașini sau în ce au găsit și au fugit unde au văzut cu ochii, mulți dintre ei spre România.

Aici foarte puțini oameni sunt conștienți de ceea ce se întâmplă. Tușesc fără să își acopere gura sau o fac cu mâna cu care ulterior ating diverse obiecte sau fața și zonele de acces către căile respiratorii.

Multor români veniți din străinătate li s-a spus să stea acasă. Nici nu s-au gândit pe motiv că ei nu au nimic”, a mai spus antreprenoarea.

COVID-19

Până la acest moment, 174.134 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 6.684 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 158 cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 9 s-au vindecat.

Foto: Instagram

Citește și:

Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au anulat nunta din cauza epidemiei de coronavirus

Andreea Bălan, ultimele declarații după separarea de George Burcea: „Suntem definiți de trecut”

Lucian Mîndruță, îngrijorat pentru soția lui, medic neurolog, din cauza coronavirusului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete