Alexandra Calafeteanu a strălucit alături de colecția ei la Soirees de la Mode

Homepage  / Moda

Alexandra Calafeteanu, stilista revistei Avantaje, a uimit cu noua ei colecție prezentată marți seara în cadrul fashion-show-ului „Soirees de la mode' desfășurat la Athenee Palace Hilton. Având deja o experiență covârșitoare pe scena modei, designerul Alexandra Calafeteanu a reușit să surprindă cu o colecție unitară, un frumos compliment adus formelor feminine armonioase, într-o ingenioasă transpunere geometrică a non-culorilor alb-negru.

Stilul Calafeteanu este deja cunoscut în creațiile autohtone prin acea inconfundabilă tușă a perioadei de glorie a Hollywood-ului anilor ’30 pe care Alexandra a personalizat-o în manieră proprie, devenind deja amprentă de brand. Rochiile ce poartă semnătura Alexandrei Calafeteanu devin astfel piese statement, nemuritoare în timp, având rafinamentul și eleganța femeii sexy, care atrage involuntar toate privirile.

IMG_0428SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Cea de-a 28-a ediție a celui mai longeviv show fashion din România, „Soirees de la mode' cu tema „Thierry Mugler World', sub bagheta analistului de modă Alin Gălățescu a fost gândită ca un omagiu adus marelui couturier francez, plecat dintre noi cu puțin timp în urmă, dar și ca un manifest de încetare a războiului din Ucraina, evenimentul a găzduit peste 300 de persoane în sala Diplomat de la Athenee Palace Hilton.
Cei 17 designeri care și-au prezentat viziunile artistice inspirate de Thierry Mugler au fost: Alexandra Calafeteanu, Antonia Nae, Aleha Toncea, Lia Aram, Maresia, Andreea Veneciuc, Ana-Maria Saragia, Claudia Rawlings, Roxana Blagu, Raluca Soare, Laura Karaman, Loredana Ciangău, Cristina David & Mădălina Vlad, Mitilian Couture, Natalia Vasiliev, Ie Clothing, Monica Drăguţ.
Premiul AVANPREMIERE – ELYSEE – pentru cea mai apropiată de Tema Colecție, pentru a doua oară în ultimii 3 ani, a fost adjudecat de ANTONIA NAE (Londra).
Creațiile au fost prezentate de către 60 de modele profesioniste, dar și de guest staruri din lumea mondenă. Fiecare designer a avut în prezentare câte un nume cunoscut. Astfel, au defilat: Chris Simion, Iuliana Tudor, Ilinca Obădescu, Ioana Ginghină, Anca Androne, Diana Dumitrescu, Monica Odagiu, Mădălina Anea, Maria Andreea, chef Aida Părăscan.
Special guest al prezentării a fost Miss Ucraina 2019, Stella Lozanova, iar celebrități precum Andreea Marin, Dana Săvuică, Irina Margareta Nistor, Geanina Corondan sau Oana Roman au susținut din primul rând evenimentul dedicat lui Thierry Mugler.
Manejul final al modelelor a fost exploziv, ca un Carnaval de la Rio într-un Palat Art Nouveaux, invitații bucurându-se încă o dată de toate creațiile.
Muzica, la fel ca în marile show-uri haute couture de la Paris, a fost aleasă special pentru eveniment și reprezentată de SHE (Corina Sucarov), accesoriile au fost asigurate de Atelier Danessa, stiliştii Laura Perian (make-up), Ana Maria Mortasipu şi Erika Gonczi (hairstyle) s-au ocupat de imaginea modelelor.
„THIERRY MUGLER este considerat unanim ca unul dintre Părinții și Maeștrii Artei Haute Couture din Paris, din Perioada ei de Aur.
E dificil să strângi într-o “Radiografie” punctuală istoria de peste 4 decenii de creație a unuia dintre cei mai mari designeri ai lumii. Sintetic, el era un amestec savant și exuberant de George Michael, David Bowie și Elton John, mixat cu ceva nebunie marca Madonna și exuberanță fără limite “a la Lady Gaga”. Un ultim Capitol din Istoria Modei – cea a epocii de Aur a acesteia, se încheie odată cu dispariția marelui Thierry Mugler – rămânând din acea epocă doar Jean Paul Gaultier și Giorgio Armani – ambii foarte în vârstă. Moda însă merge mai departe, dar cu aplecare spre tehnică, spre SF și vizionarismul marelui designer francez îl face în continuare să aparțină nu numai istoriei modei și explorărilor ei viitoare. Expoziția sa din Paris este cea mai amplă și recentă demonstrație a geniului său inegalabil! Respect! RIP!' a declarat Alin Gălațescu despre personajul care l-a inspirat să realizeze cea de-a 28-a ediție Soirees de la Mode.

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Foto: Mircea Netea
Palarii: Decorina Hats
Modele: Trupa Amadeus (Bianca, Andreea, Laura, Patricia)
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda