Ai afacere în industria HoReCa? TREI metode pe care să le adopți, pentru ca firma ta să fie sustenabilă

Dacă deții deja o afacere în industria HoReCa și te-ai gândit să o transformi într-una sustenabilă, atunci trebuie să iei în considerare mai multe chestiuni. Este important să ai grijă nu doar de tine și oamenii alături de care lucrezi, ci și de mediul înconjurător. În acest sens, în cele ce urmează vei afla care sunt metodele pe care ai putea să le adopți, dacă vrei ca business-ul tău să fie atât prosper, cât și „eco-friendly'.

Iată ce aspecte ai putea lua în considerare, pentru ca firma ta să fie sustenabilă:

  • În ultimii ani, multe persoane s-au îndreptat spre o viață mai sustenabilă, pentru a fi mai „prietenoase' cu natura. Pentru că prezentul este marcat de un nivel ridicat de consumerism și de risipă, este important ca tu, ca persoană, să poți găsi soluții, pentru a putea diminua acest fenomen și pentru a pune preț și pe mediul înconjurător. În acest sens, dacă deții o firmă în industria HoReCa, de pildă un fast-food, un restaurant sau o firmă de catering, este esențial să adopți și măsuri care să ofere firmei tale un grad de sustenabilitate. De exemplu, poți opta pentru achiziționarea unor caserole biodegradabile pe care Evamar.ro le deține în ofertă. Acestea sunt fabricate din trestie de zahăr și sunt de unică folosință.
  • Un alt aspect pe care ai putea să îl iei în considerare este economia la apă. Dacă deții o pensiune sau un hotel, este important să faci economie și, mai mult decât atât, să ai o afacere care să nu aibă un impact negativ asupra mediului înconjurător. Conservarea apei este esențială și, pentru a face acest lucru, trebuie, în primul rând, să verifici instalația de țevi și, apoi, să investești într-un sistem automatizat care reduce consumul de apă. În acest fel, nu îți vei mai face griji în privința risipei de apă.
  • Și reciclarea joacă un rol important în afacerea ta, dacă îți dorești să fie sustenabilă. De pildă, ar fi util să deții un contract cu un punct de colectare selectivă a deșeurilor, iar, atunci când este nevoie, să transporți acele deșeuri la punctul de lucru pentru a putea fi transformate. În plus, poți opta și pentru înlocuirea anumitor produse din afacerea ta, pe care le utilizează clienții de fiecare dată, precum paiele din plastic sau orice tacâm care este fabricat din plastic. Poți opta pentru investirea unor seturi de astfel de ustensile de mâncat din materiale biodegradabile, adică „eco-friendly'.

Deși implică foarte multă muncă și costuri, firma ta va putea avea un grad ridicat de sustenabilitate și va fi mai „blândă' cu mediul înconjurător. Este important să ții cont de resursele pe care le deții deja, pentru businessul tău din HoReCa, și să le gestionezi într-un mod cât mai „sănătos' atât pentru tine și clienții pe care îl ai, cât și pentru natură. Nu uita că dacă oferi servicii de calitate și promptitudine, îți vei fideliza o anumită paletă de clientelă și, în același timp, vei putea situa business-ul într-un top al celor mai sustenabile din țară.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial