Adio, Maestre! Trupul neînsuflețit a lui Ion Caramitru va fi depus acolo unde și-a petrecut o lungă perioadă din viață

Weekend negru pentru România! Două dintre valorile țării și-au pierdut viața în acest weekend care tocmai s-a încheiat: Ivan Patzaichin și Ion Caramitru.

Ion Caramitru a încetat din viață, la 79 de ani, duminică din cauza unei infecții în sânge. Marele actor a fost internat timp de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

„După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Dumnezeu să îl odihnească!', a transmis duminică managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Toți cei dragi, familia și apropiații îi vor putea aduce un ultim omagiu și își vor putea lua rămas bun la Teatrul Național din București unde îi va fi depus trupul neînsuflețit. În următoarele zile, Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

„Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor', au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru Gândul.

Întreaga carieră a îndrăgitului actor este fabuloasă. Acesta a jucat în peste 40 de filme de lung metraj. În anul 1964, Caramitru a debutat în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei, având un rol secundar. Alte roluri importante le-a avut în Diminețile unui băiat cuminte – Vive (1966), Între oglinzi paralele – Gheorghidiu (1978), Luchian – Ștefan Luchian (1981) și în seriile Liceenii – Socrate (1985-1987).

În anul 1984, Ion Caramitru a primit Premiul Special al Juriului în cadrul Festivalului Național al Filmului pentru rolul din Luchian. Îndrăgitul actor a putut fi văzut și în producții din străinătate: anarhist în 1991 în Kafka, Tatevski în Citizen X (1995), Zozimov în Mission: Impossible (1996), contele Fontana în Amen (2002) și un imigrant bulgar în Irlanda în Adam & Paul (2004).

Din 2005, acesta a fost Directorul Teatrului Național București, regizor, dar și politician. În cabinetul lui Victor Ciorbea a ocupat funcția de ministru al Culturii, în perioada 1996-2000.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete