5 motive pentru care orice femeie va aprecia o bijuterie cu diamante

Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, fiindcă sunt considerate unice și indestructibile. Frumusețea și puritatea acestor pietre prețioase au fost apreciate încă din Evul Mediu. Diamantele erau cunoscute ca fiind cele mai semnificative cadouri făcute din dragoste, lucru care nu ne miră deloc pentru că această simbolistică a fost păstrată până în zilele noastre. Considerate pietrele prețioase ale regilor, întrucât oferă putere, curaj și invincibilitate, diamantele au devenit adevărate comori pentru orice persoană care le deține. Iată câteva dintre motivele care fac orice femeie să aprecieze diamantele:

  1. Fiecare diamant este unic

Dacă vei întreba o femeie ce-și dorește măcar o dată în viață, cu siguranță, îți va răspunde că, printre altele, ar vrea un inel cu diamante. De ce sunt considerate atât de importante aceste pietre prețioase? Pentru că, pe lângă statutul și rafinamentul pe care le oferă persoanei care le poartă, diamantele sunt unice și cu adevărat spectaculoase. Fiecare piatră are o tăietură specifică, o culoare și anumite imperfecțiuni care o fac să strălucească, într-un mod aparte. În general, aspectul unui diamant este determinat de cei 4C și anume claritate (clarity), culoare (color), carate (carat) și tăietură (cut).

Claritatea acestor pietre prețioase joacă un rol esențial pentru a le calcula valoarea, caratul reprezintă unitatea de măsură a greutății unui diamant, iar tăietura este cea mai importantă și provocatoare calitate. Culoarea, la fel ca în cazul clarității și a tăieturii, fac un diamant să fie cu atât mai valoros cu cât este mai curat și reflectă mai bine lumina.

     2. Reprezintă o investiție pe termen lung

Dincolo de rafinamentul unei bijuterii cu diamante nu trebuie uitat faptul că aceste fascinante pietre prețioase au și o mare valoare investițională. Știm cu toții că aurul a fost considerat de-a lungul timpului cea mai bună opțiune de investiție; dacă metalul prețios este asociat și cu diamante, valoarea bijuteriilor nu trebuie să fie deloc subestimată.

    3. O bijuterie cu diamante nu se demodează

Pietrele prețioase nu își pierd valoarea în timp, mai ales, dacă vorbim despre bijuterii create din metale valoroase. Dincolo de aspectul financiar și investițional trebuie menționat și faptul că astfel de accesorii vor fi mereu la modă. De obicei, o bijuterie de înaltă calitate, creată din metale și pietre prețioase, nu dispare odată cu tendințele, ci își va păstra frumusețea zeci de ani. Din această cauză, bijuteriile cu diamante sunt lăsate moștenire din generație în generație.

    4. Poate fi purtată în orice context

Contrar opiniei generale, bijuteriile cu pietre prețioase nu sunt doar pentru ocaziile speciale. În zilele noastre, diamantele au devenit tot mai populare și sunt asortate ținutelor zilnice, indiferent de stilul vestimentar, profesia sau statul social al femeilor care le poartă. Simbol al eleganței supreme și rafinamentului, diamantele completează perfect o rochie casual sau o ținută formală la birou.

    5. Conferă încredere în sine

O bijuterie cu diamante potențează calitățile și personalitatea femeii care o poartă și i oferă acesteia o strălucire aparte. Fiind o piatră a perfecțiunii, diamantul îți dă încredere în propriile forțe, îți amplifică energia și puterea. Aceste minunate pietre prețioase transformă stările negative într-unele pozitive, sporesc gradul de concentrare și scot în evidență trăsăturile seducătoare ale oricărei femei.

Bijuteriile cu diamante sunt considerate adevărate opere de artă. Aceste comori mici dau tuturor trăirilor o nuanță mult mai puternică și aduc o schimbare în viața fiecărei femei. Până la urmă, ce poate fi mai reprezentativ pentru doamne decât un colier deosebit, o pereche de cercei neprețuită sau un inel cu diamante spectaculos?

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial