4 motive pentru care implanturile dentare sunt de un real ajutor

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/dental-implants-with-screw-on-table-in-clinic-4687905/ 

Atunci când o persoană are unul sau mai mulți dinți lipsă, cel mai probabil se confruntă cu o stimă de sine scăzută. În plus, sănătatea orală poate fi compromisă. Din fericire, datorită implanturilor dentare, care capătă un nivel de notorietate tot mai ridicat, există o soluție de-a dreptul utilă pentru dinții lipsă pe care medicii o pot lua în considerare în tratarea pacientului.

Principalele motive pentru care oricine poate solicita aplicarea unui implant dentar la un cabinet de specialitate sunt prezentate în cele ce urmează.

Împiedică migrarea dinților rămași

În momentul pierderii unui dinte se creează un spațiu, care, în timp, poate să ducă la degradarea osului. Din cauza stresului și presiunilor orale, dinții care rămân lângă spațiul liber încep să migreze, încercând să acopere, într-o formă sau alta, locul care a fost lăsat gol în mod nenatural. 

Masticație îmbunătățită 

Unul dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atât de importante este că ajută semnificativ la mestecarea corectă a alimentelor. De asemenea, mestecarea îmbunătățită a alimentelor contribuie la digerarea mâncării mult mai bine, iar substanțele nutritive sunt mult mai ușor asimilate în corp. 

Îmbunătățește increderea-n sine 

Pe lângă faptul că oferă beneficii pentru sănătate, implanturile dentare sunt importante și pentru ca pot îmbunătăți semnificativ încrederea în propria persoana. Lipsa unuia sau mai multor dinți poate avea urmări negative și asupra esteticii feței, existând tendința către apariția timpurie a ridurilor. În plus, implanturile dentare pot ajuta la îmbunătățirea articulării cuvintelor. Spre deosebire de protezele dentare, care pot aluneca din locul în care sunt amplasate, implanturile dentare sunt sigure, redând siguranța în vorbire.

Prevenirea deteriorării structurii dentare

Implantul dentar este una dintre cele mai importante invenții pentru medicina dentară, pentru că, datorită lui, orice persoană se poate bucura de o structura dentară sănătoasă, completă, fiind de un real ajutor și pentru dinții aflați în vecinătatea sa. 

În concluzie, medicina dentară a îmbrățișat imediat implantul dentar ca soluție pentru pacienții care din diverse motive se confruntă cu dinți lipsă. Singura condiție este să se opteze pentru un medic cu experiență vastă în domeniu, pentru obținerea unor rezultate excelente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial