Zestrea lui Mercur

Uncategorized
Zestrea lui Mercur

Zestrea lui Mercur

Afla in ce semn era Mercur in momentul nasterii tale si vei putea sa stii cum iti merge mintea, in ce fel comunici si ce defecte ai.

Fiu al lui Jupiter si al nimfei Maia, in mitologie, Mercur cel istet, sprinten, smecher, bun de gura si cu aripi la picioare era mesagerul zeilor. Patroneaza negutatorii, unitatile de masura, calatoriile pe uscat, oratoria, literatura, mestesugarii si… hotii! Astrologic, planeta Mercur are conotatii asemanatoare.

In horoscopul personal, descrie inteligenta, modul de a gandi, exprimarea scrisa si vorbita, abilitatea de a gasi, de a sorta, ordona si exploata informatia, dar si miscarea, agilitatea, dexteritatea, limbajul corpului (gesturi, mimica) sau schimburile de orice fel, inclusiv comerciale. Mercur – fiind un executant de geniu, dar amoral, care nu are responsabilitatea faptelor sale – patroneaza, fara discriminare, siretenia, barfa, minciuna, inselatoria, duplicitatea si chiar furtul.

Vrei sa vezi ce zestre ti-a lasat?
Cauta intervalul care include ziua ta de nastere, ca sa afli zodia lui Mercur si mai multe despre ce ti-a imprimat aceasta planeta.

– In semne cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) propune idei noi, le promoveaza si cauta sa le aplice. Gandirea este rapida, percutanta, orientata spre viitor. Uneori e strabatuta de flash-uri de ingeniozitate, poate chiar de geniu.

– In semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) vrea sa-si aplice ideile, sa le dea o forma fizica, concreta. Are nevoie de timp ca sa digere informatia primita. Aduce vointa si o mare putere de concentrare, insotite adesea de incapatanare si fixism.

– In semne duble sau mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) tinde sa-si transmita ideile. Abilitatea de a se gandi la doua sau mai multe lucruri deodata, sau de a opera cu un concept la mai multe niveluri. Da o minte curioasa, flexibila.

– In semne de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) este lucid si clarvazator. Imagineaza proiecte indraznete si gaseste adepti, gratie entuziasmului si puterii de convingere. Uneori poate fi credul, lasandu-se sedus de idei frumoase, dar irealizabile. Procesul mental e influentat de viziuni, sperante, credinte. Gandirea e rapida si urmata la fel de rapid de initiative. Spiritul de sinteza si viziunea de ansamblu sunt excelente, insa detaliile sunt adesea neglijate. Discursul e inflacarat, hotarat, sincer.

– In semne de Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) e practic si experimentat. Are nevoie de dovezi palpabile, de obiective tangibile, de organizare si metoda. Scopurile sunt precise, masurate, jalonate. Gandirea e realista, rationala si opereaza mai usor cu elemente concrete. Asi- mileaza lent ideile noi. Nu ia nimic pe incredere, analizeaza, evalueaza avantaje si dezavantaje, le raporteaza la experienta trecuta.

– In semne de Aer (Gemeni, Balanta, Varsator) e abil si rafinat. Culege informatii din medii diverse, se instruieste, citeste, schimba idei; inteligenta de tip enciclopedic. Sesizeaza rapid, sintetizeaza, creeaza tipare, pune intrebari pertinente, da raspunsuri competente. Mintea e vesnic in miscare, se intereseaza de tot, dar poate pacatui prin dispersie ori lipsa de profunzime. Comunicarea si mo- bilitatea sunt necesitati innascute.

– Mercur in semne de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) e intuitiv si creativ. Subiectiv, isi formeaza rationamentele sub influenta emotiilor si sentimentelor. Are talent psihologic. Face conexiuni originale intre parti si intreg, are o viziune holistica. Imaginatia, fantezia, memoria afectiva si senzoriala sunt atuuri pretioase. Simte inainte de a gandi. Comunicarea e potentata de empatie si subtilitate.

Cei cu Mercur retrograd in harta natala au unele particularitati de gandire si comunicare, intre care: o viziune foarte subiectiva, pot fi dis-trati si neatenti, isi exprima greu ideile. Alte manifestari sunt: economia de cuvinte, discretia exagerata, mentalitatea de tipul “de ce sa iti fi spus eu? Trebuia sa intelegi singur”, un anume fel de timiditate. Daca te-ai nascut inainte de 1960 ori dupa 1986, poti gasi zodia lui Mercur pe www.librarising.com/astrology/tables/mercurysigns.html.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din