Zeci de oameni uciși la gara Kramatorsk din Ucraina

Cel puțin 39 de persoane au fost ucise și aproape 100 au fost rănite într-un atac cu rachetă asupra unei gări din Kramatorsk, în estul Ucrainei, potrivit unui oficial regional.

Într-o postare online de vineri, guvernatorul Donețk, Pavlo Kyrylenko, a revizuit o estimare anterioară de 30 de morți și a spus că mulți dintre cei 87 de răniți se aflau într-o stare gravă.

Oficialii ucraineni au acuzat Rusia pentru atac, spunând că acesta a avut loc în timp ce civilii se aflau la gară în încercarea de a evacua în părți mai sigure ale țării. Rusia, însă, a negat orice implicare.

„Două rachete au lovit gara Kramatorsk', a declarat Căile Ferate Ucrainene într-un comunicat.

Oleksandr Kamyshin, șeful companiei de căi ferate, a numit-o „un atac deliberat asupra infrastructurii de călători a căii ferate și a locuitorilor din Kramatorsk', scrie Al Jazeera.

Agenţia de presă AFP a declarat că jurnaliştii săi de la faţa locului au văzut cel puţin 20 de cadavre de oameni grupate şi întinse sub folii de plastic lângă post. Sângele se scurgea pe pământ și saci împachetați au fost împrăștiați în afara clădirii imediat după atac.

Jurnaliștii au spus că patru mașini de lângă stație au fost distruse și rămășițele unei rachete mari cu cuvintele „pentru copiii noștri' în limba rusă se aflau lângă clădirea principală. Ulterior, cadavrele au fost încărcate într-un camion militar.

Kyrylenko a spus că mii de oameni se aflau în stație în momentul în care au lovit rachetele. Acesta a publicat online o fotografie care arată mai multe cadavre pe pământ, lângă grămezi de valize și alte bagaje.

profimedia-0681138525SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

„‘Rașiștii (‘Fasciștii ruși]) știau foarte bine unde țintesc și ce vor: au vrut să semene panică și frică, au vrut să ia cât mai mulți civili posibil', a spus el.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri