Zeci de mii de carti la Bookfest

O goana nebuna ne guverneaza viata: viteza comunicarii electronice, a rotatiilor masinii de spalat, a cuptorului cu microunde.

Relatiile cu cei apropiati si, mai ales, cu noi insine sunt trimise in subsidiar. Aceasta viteza ne saraceste. Inventam tot felul de tehnici prin care sa economisim timp. Schilodim cuvintele pentru a le face loc in ritmul nostru alert. Nus aks, brb', „me 2', „thx' au devenit exprimari uzuale in comunicarea virtuala si nu numai. Pentru constructii sintactice complexe sau metafore nu prea ne mai ramane timp. De aceea cumparam carti in acelasi mod in care cumparam pantofi sau rosii: daca sunt frumoase, daca au coperta in piele, ca sa dea bine in biblioteca. In plus… le-am strica aspectul de nou daca le-am citi, nu-i asa? Mai bine le lasam acolo, oricum nu avem timp…

Dar daca am spune STOP? Daca am opri pentru o secunda aceasta agitatie si ne-am intoarce cu adevarat la carti? Carti vechi, noi, carti roase pe margine, mazgalite, invelite, cumparate sau imprumutate. Caci, pana la urma, cuvintele din ele conteaza si rostul lor!

De la carti pleaca totul: idei, emotii, descoperiri, locuri, intamplari. Afli tot felul de lucruri, te imbogatesti spiritual, traiesti sute de vieti interesante, te plimbi prin lumea toata. Cartile iti dau TIMP pentru toate astea, nu-ti face griji! O pagina poate fi mult mai plina decat zile intregi din viata ta. Cartile au capacitatea de a opri timpul sau chiar de a-l da inapoi. Pentru ca si timpul se da la o parte in fata nemuritorului cuvant scris, recunoscandu-i valoarea. Cand patrundem intelesul cuvintelor ne implinim si ne infrumusetam, ne dezvoltam si ne vindecam, ne maturizam si intinerim deopotriva.

Cum ar fi sa ne avantam in lumea cuvintelor si sa descoperim alte universuri? Sa aflam acel mijloc de a sta de vorba cu departele nostru, dupa cum spunea Constantin Noica.

Despre Bookfest:
Bookfest 2010 se desfasoara sub patronajul institutional romanesc al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Afacerilor Externe, Primariei Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Ministerul Culturii si Federatia Editorilor din Spania si are sprijinul Institutului Cervantes si al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, al Primariilor Sectoarelor 1 si 5, precum si concursul Consiliului National al Audiovizualului.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri