Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza noua colectie „Photophore”

Photophore, Ana Wagner
Noua colectie intitulata „Photophore – lumina din portelan” este semnata de Ana Wagner, co-fondator al marcii „Wagner Arte Frumoase si Povesti”. Lampile- fantezie, dispuse in forme insolite, compun colectia „Photophore”.

Expozitia contine 16 piese. Fiecare dintre ele este un unicat pictat si asamblat manual.

Conceptul inedit al pieselor de iluminat se bazeaza pe transformarea sensului obiectelor. Ceainicul, carafa, supiera sau cescuta din portelan fin decorat cu povesti si peisaje din lumea fantastica a Anei Wagner au devenit veioza, lampadar sau tablou care emana lumina prin intermediul portelanului translucid. Aceasta calitate spectaculoasa a portelanului a stirnit imaginatia artistei care a transformat orice piesa din portelan de pe masa sa de lucru in obiect datator de lumina, obiect fotofor.

Ritmurile, asocierile de materiale nobile (portelanul, alama, esenta de lemn exotic, dantele flamande) si armoniile obtinute in urma acestui joc cu formele decorate minutios ridica piesele de iluminat din portelan la rangul unor adevarate lucrari de arta. Portelanul cu povesti este, ca de obicei, vedeta unei colectii Wagner, dar de data aceasta el dobindeste sensuri noi, iesite din tipare.

„Spiritul ludic m-a facut sa creez, poate, cea mai surprinzatoare expozitie personala de pina acum. Am fost atrasa de lumina ce transpare prin portelanul decorat si, datorita ei, desenele si povestile mele capata un alt aer, parca de mister. Este ceva nou pentru mine. Jocul cu tot soiul de forme si materiale fine mi-a facut o imensa bucurie pe care sper ca publicul sa o simta in lucrarile mele. Asteptam cu nerabdare sa le dezvaluim vizitatorilor noile creatii“, spune Ana Wagner.

Colectia va putea fi vizitata in perioada 27 Mai – 1 Iunie in lounge-ul hotelului Intercontinental etajul 21, mai apoi regasindu-se in locatiile Wagner in bdul Carol 39 Magazin Wagner Arte (zona Armeneasca) si Maison de la Porcelaine din str. Dr. Staicovici 19 (Cotroceni).

Ana Wagner este creatoarea marcii Wagner – arte frumoase si povesti si co-proprietara manufacturii si magazinului Wagner din Bucuresti. Conduce o echipa de 5 artisti, absolventi de Arte Frumoase.
Este absolventa Academiei de Arte Plastice din Bucuresti si a urmat cursuri de specializare in domeniul gravurii si al picturii pe portelan in Budapesta si Barcelona, respectiv in Paris. A studiat in detaliu tehnica picturii pe portelan peste glazura la manufacturile de portelan de la Sevres si Limoges prin vizite repetate in muzeele si atelierele de creatie ale acestor faimosi producatori de portelan.

Ana Wagner a avut expozitii personale si de grup atit in Romania cit si in orase ale Europei. In citeva din aceste evenimente, a colaborat sau a avut ca parteneri, marci de renume mondial ca Vileroy & Boch.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri