Vrei sa-ti iei un credit?

Uncategorized

CAUTIUNEA BANCARA – reprezinta scrisoarea de garantie bancara care trebuie sa contina urmatoarele:

  • denumirea si sediul bancii garantate;
  • denumirea si sediul persoanei fizice/juridice garantate;
  • denumirea beneficiarului;
  • valoarea cautiunii;
  • termenul de plata;
  • termenul de valabilitate etc.

GAJUL – este acea garantie reala care include deposedarea debitorului de bunul la care se refera si incredintarea acestuia unei terte persoane. Debitorul poate solicita restituirea bunului pus drept gaj doar atunci cand isi onoreaza integral obligatiile de plata fata de banca.

BIROUL DE CREDIT S.A. – a luat nastere in 2004 la solicitarea sectorului bancar din Romania, in vederea furnizarii de informatii reale si actuale cu privire la persoanele fizice care au contractat credite de la diverse banci sau societati financiare. Gestioneaza date pozitive si negative cu privire la "fraudulenti si inadvertente, provenite din surse bancare si non-bancare".

In general, aici apar persoanele care au restante de plata mai vechi de 30 de zile. La acest serviciu au acces institutiile bancare si non-bancare care vor sa verifice situatia celor care solicita acordarea de credite.

Daca vrei sa iti verifici personal situatia cu care apari la Biroul Central de Credite la un anumit moment, este suficient sa trimiti o cerere-tip (pe care o gasesti pe site-ul oficial www.birouldecredit.ro) la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro.

Trebuie sa mai stii ca prima solicitare e gratuita, iar urmatoarele se platesc cu c]te sase lei fiecare. Pentru mai multe informatii acceseaza www.birouldecredit.ro.

Text: Mirela Nita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din