Vrei sa te apuci de cusut?

Puncte cu acul

Punct de insailat
Aceasta cusatura se foloseste pentru prinderea temporara a doua bucati de material, pe dosul acestuia. Impunsatura trebuie sa fie mai mare si dintr-o ata deschisa la culoare, pe care o vei desface foarte usor dupa ce ai dat piesa la masina.

 

Punct batir
Este folosit pentru prinderea a doua margini, pe fata lucrului. Lucrand de la dreapta la stanga (este valabil pentru toate punctele prezentate aici), ia pe ac circa 6 mm dintr-o parte si trage ata. Procedeaza la fel si pe partea cealalta, dar baga varful acului chiar la capatul primei impunsaturi.

 

Punct de incretire
Este aproape similar cu punctul de insailat, numai ca impunsaturile sunt mai mici si egale (de data asta, cusatura este permanenta). Ca sa obtii creturi, fa (cel putin) doua randuri paralele, cu impunsaturi aliniate una sub alta, dupa care trage usor de capetele atelor.

 

Punct in urma acului
Este o cusatura foarte rezistenta, folosita de obicei pe portiuni mici, in locul cusaturii de masina. Cum procedezi Ia pe varful acului cca 6 mm de material si trage ata. Apoi, ia pe ac jumatate (3 mm) din cusatura facuta anterior si alti 3 mm dinaintea acesteia etc.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Decoratiuni