Vrei să pleci din România? Italienii plătesc pentru a te muta în satele lor splendide

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viețile tuturor. Mulți dintre noi lucrează din spațiul propriu, având astfel posibilitatea să ne alegem singuri locul confortabil pentru un randament crescut.

Pentru că în orice rău există și o parte bună a lucrurilor, autoritățile italiene din Santa Fiora din Toscana şi Rieti din Lazio plătesc până la 50% din chirie pentru cei nou-veniți.

Singura condiție care trebuie îndeplinită este cea de a avea un loc de muncă activ. Nu are importanță natura jobului, ci este suficient să stăpâniți detaliile tehnice pentru a vă îndeplini rolul.

În Italia iau naștere „satele inteligente de lucru', deoarece autoritățile investesc în infrastructură tehnologică.

Unul dintre frumoasele locuri de unde poți lucra este satul medieval Santa Fiora. Acesta este situat în inima Toscanei sălbatice, mai exact în rezervaţia naturală Monte Amiata, aproape de Val D’Orcia.

În urma unui recensământ, primarul Federico Balocchi a constatat că populaţia a scăzut la 2.500 de locuitori, iar acesta consideră că singura șansă de a înflori satul este tehnologia şi munca virtuală.

Cei care au posibilitatea de a lucra de la distanță se pot muta și pot închiria o casă primind până la 200 de euro sau 50% din chiria totală pentru sejururi pe termen lung cuprinse între două şi şase luni, potrivit businessmagazin.ro.

Valoarea unei chirii sub soarele toscan este între 300 şi 500 de euro lunar, astfel cu ajutorul autorităților, cine se mută aici poate plăti doar 100 de euro pe lună.

De asemenea, primăria are un site web unde sunt publicate ofertele imobiliare alături de alte servicii utile, cum ar fi instalatori, bone, medici, electricieni şi livrare de alimente pentru a le asigura celor ce se mută tot confortul necesar.

Mai mult decât atât, există și agenții imobiliare locale ce își pun la dispoziție serviciile pentru a oferi celor nou-veniți o gamă largă de proprietăți date spre închiriere.

„Nu se adresează turiştilor ocazionali, ci persoanelor care doresc cu adevărat să experimenteze viaţa satului nostru. Scopul este de a stimula oamenii să se mute şi să lucreze practic de aici. Vrem ca Santa Fiora să devină biroul lor flexibil.

De fiecare dată când un tânăr pleacă să caute un loc de muncă în altă parte, o bucată din satul nostru este luată. Acesta este doar primul pas al proiectului nostru de sat inteligent, axat pe conectivitate şi tehnologie pentru a atrage noi rezidenţi şi firme', spune Federico Balocchi, primarul satului.

Satul a fost dotat cu internet de mare viteză, iar stilul de viața din Santa Fiora este extrem de liniștit și departe de haosul urban.

Pentru cei care nu vor, totuși, să se izoleze de agitația metropolelor, există o ofertă asemănătoare aproape de Roma, în Rieti din Lazio, însă doar pentru o perioadă de minim trei luni.

Populația din Rieti este numeroasă, fiind unul dintre cele mai mari orașe din regiunea Lazio. Cu toate acestea, numărul de locuitori nu a mai crescut.

„Suntem cam blocaţi. Tinerii continuă să fugă la Roma în căutarea unui loc de muncă, aşa că ne-am angajat într-o misiune de a atrage lucrătorii îndepărtaţi care vor transforma Rieti în biroul lor inteligent şi vor revitaliza oraşul nostru', spune viceprimarul Daniele Sinibaldi.

Aici, cei care pot lucra remote pot alege singuri o proprietate din zonele rurale, chiriile fiind mai mici în comparație cu cele din oraș. Singura problemă este că nu există un site web al primăriei care să ofere posibilitatea de a naviga printre opțiuni, astfel că agențiile sunt cea mai bună soluție.

Pentru a face dovada jobului remote este nevoie de o scrisoare de la angajator, iar pentru freelanceri, o descriere a activitățiilor lor. Viceprimarul Sinibaldi este foarte optimist și crede că tehnologia va revigora Rieti.

„Chiriile în oraş sunt cuprinse între 250 şi 500 de euro. Pentru 600 de euro puteţi avea o întreagă vilă într-o zonă rurală liniştită. De asemenea, voucherul poate fi utilizat pe întreg teritoriul Rieti, inclusiv în cătunele rurale Sant’Elia, Cerchiara şi staţiunea de schi Terminillo, dar mi-a plăcea ca oamenii să se mute să locuiască în centrul istoric”, a mai adăugat viceprimarul.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri