Vlăduța Lupău, despre alăptatul în public: „E ridicol să judeci o femeie”. Artista a devenit mamă în urmă cu o lună

În urmă cu aproape o lună, pe 6 septembrie, Vlăduța Lupău a devenit mama unui băiețel perfect sănătos. Interpreta de muzică populară a vorbit într-un interviu pentru Revista VIVA! despre alăptatul în public.

Alăptatul în public este un subiect delicat și controversat pentru multe mame. Vlăduța Lupău este de acord ca bebelușul să fie hrănit oricând și oriunde atunci când i se face foame. Micuțul Iair doarme în cameră cu părinții lui, iar uneori chiar în pat cu ei. Interpreta de muzică populară se trezește de două ori pe noapte pentru a-l hrăni.

„Doarme în cameră cu noi, chiar în pat cu noi de multe ori, pentru că așa ne place! Dar în unele nopți de peste weekend, când eu sunt efectiv epuizată, atunci îl mutăm, ca să pot să mă odihnesc și eu. Vine doar de cele două ori pe noapte când trebuie să mănânce, iar în acele momente, dorm și eu, și el mâncând', a spus cântăreața.

Vlăduța Lupău a fost întrebată ce crede despre alăptatul în public, iar ea nu a ezitat să răspundă. „Mi se pare un lucru efectiv normal și firesc! Categoric! Mai văd și eu destul de multe comentarii legate de această temă și pot spune că este un subiect destul de discutat și controversat. E ridicol să judeci o femeie care își alăptează copilul în public. Nevoia bebelușului/copilului este pe moment și nu poți să îi explici: Stai că acum suntem în public și se uită lumea, mai rabdă de foame până plecăm și ne ascundem să nu ne vadă lumea’. Doamne ferește! Cred că de aici pleacă totul în viață… să nu trăiești în modul te vede lumea/ce o să zică lumea?’. Evident, o faci discret, te acoperi cu o bluză, cu o păturică sau chiar cu o batistă, dacă nu ai altceva la tine, însă trebuie categoric să alăptezi oriunde are nevoie bebelușul', a declarat Vlăduța pentru VIVA!.

Vladuta-Lupau-10SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Proaspăta mămică a postat chiar și pe rețelele de socializare imagini când își alăpta bebelușul, iar multe mame au felicitat-o pentru curajul de a se expune așa.

„Să știi că am primit feedback 98% pozitiv în care femeile mă apreciau pentru curaj, deși nu înțeleg de ce îți trebuie curaj să alăptezi în public sau să arăți o poză în care faci asta, și mă felicitau și pentru simplu fapt că alăptez. Probabil mamele din zilele noastre alăptează din ce în ce mai puțin și renunță ușor la acest lucru… Și pentru mine a fost greu, și este greu și acum să alăptez, asta din cauza programului pe care îl am, însă nu mă las și nu renunț atâta timp cât pot să o fac. Și nu o fac pentru că am idei de genul o să fie mai sănătos dacă mănâncă la sân’… nu! O fac pentru că este un sentiment extraordinar să știi că puiul tău crește în continuare din tine’ și pentru legătura specială dintre mamă și pui.

Într-adevăr, alăptarea este grea la început, multe femei fac complicații cum ar fi mastita, pe urmă atașarea bebelușului face răni dureroase la sân și multe altele… Eu n-am avut parte de niciuna dintre cele pe care le amintesc, însă eu am problema cu laptele când sunt plecată. Pe drum sau între evenimente, eu stau la mașină și mă mulg, ca să nu explodeze’ sânii, depozitez laptele într-o ladă frigorifică și apoi ajung acasă și i-l dau copilului. E un efort și din partea mea, însă îl fac din toată inima', a continuat interpreta de muzică populară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete