Vitamina D 3, importantă în tratarea cancerului

Se vorbește mult despre vitamina D3, însă nu suficient pentru a-i înțelege pe deplin efectele pe care le are asupra organismului.

Legătura dintre vitamina D3 și cancer este un subiect de mare interes în rândul oamenilor de știință. S-a observat, de-a lungul timpului, faptul că, în rândul persoanelor care locuiesc în zone cu o climă mai caldă, cu mai mult soare, rata de deces din cauza diferitelor tipuri de cancer este mai scăzută, comparativ cu alte regiuni.

De la această observație, cercetătorii au decis să studieze îndeaproape această legătură, iar dr. Paulette Chandler, una dintre autoarele unui recent astfel de studiu a concluzionat:

„Aceste legături arată că vitamina D poate reduce riscul dezvoltării unor forme avansate de cancer. Vitamina D este un supliment care este deja disponibil, este ieftin și a fost folosit și studiat de zeci de ani. Descoperirile noastre, mai ales cele legate de reducerea semnificativă observată la oameni cu o greutate normală, oferă informații noi despre relația dintre vitamina D și cancerul în stadiu avansat'.

Studiile pe animale au arătat că vitamina D încetinește progresia celulelor canceroase, însă, momentan, studiile clinice pe oameni nu au putut da un răspuns la fel de clar.

Diferența dintre vitamina D3 și D2

Vitamina D este una dintre vitaminele esențiale organismului. Ea este disponibilă în două forme, colecalciferol, adica vitamina D3, și ergocalciferol, adică vitamina D2.

În timp ce vitamina D2 este produsă de plante sau ciuperci, vitamina D3 se formează când stăm la soare, prin expunerea la razele UVA și UVB. De asemenea, se produce și atunci când consumăm produse de origine animală.

Expunerea la soare nu se face însă oricum, așa cum nici suplimentele pe bază de vitamina D nu trebuie luate decât la recomandarea medicului și după efectuarea unei analize speciale, de măsurare a deficitului de vitamina D. Recomandarea este ca expunerea la soare să se facă dimineața, până la ora 9. Iar după vârsta a treia va fi necesară o suplimentare medicamentoasă, pentru că corpul nu mai poate sintetiza în mod natural vitamina D, de la soare.

Citește și: Sezonul cald, sezonul țânțarilor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate