Virgil Musta, declarații îngrijorătoare: „Suntem în continuare pe panta ascendentă”

Virgil Musta susține că este necesară o carantină totală pentru a stopa transmiterea virusului în comunitate.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara susține că vaccinarea nu mai este suficientă în acest moment și că închiderea temporară a școlilor și a altor activități este necesară și va da rezultate.

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate', a declarat Virgil Musta la Radio Timișoara, scrie observatornews.ro.

Mai mult decât atât, acesta a explicat că marea problemă cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este numărul mare de pacienți care ajung în stare gravă din cauza infecției cu Covid-19.

„Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate', a mai spus medicul.

În ultima perioadă, mulți medici susțin că situația de la noi din țară este una disperată și autoritățile ar trebui să ia cât mai repede măsuri eficiente pentru a opri această pandemie.

“Din punctul de vedere al infecţionistului care a plecat din Institutul “Matei Balş” în urmă cu o oră, probabil şi după un raport de gardă în care medici de gardă epuizaţi ne-au povestit practic care a fost situaţia noaptea care tocmai se încheiase, situaţia este de-a dreptul disperată.

În sensul în care în camera de gardă rămăseseră dimineaţa 32 de pacienţi care staţionau pe paturi şi scaune pentru a putea avea acces la oxigen, dar în curte mai erau alte patru salvări mari, în care mai erau încă opt pacienţi ce erau în aşteptarea eliberării unui scaun în camera de gardă, în măsura în care unul dintre pacienţii de acolo ar fi avut un pat liber undeva într-o secţie printr-o externare sau din păcate printr-un deces. (…) Noi vedem continuu morţi de foarte mult timp.

Eu, personal, am semnat atâtea acte de deces în acest an şi jumătate cât nu am semnat în 30 de ani anteriori, iar în ultimele zile situaţia a devenit uneori apocaliptică în camera de gardă. Uneori nu sunt surse de oxigen eficiente şi pacienţii încep să se îmbrâncească între ei care să ajungă la o sursă de oxigen. Lucrurile sunt tragice şi trebuie să facem ceva”, a spus Victoria Aramă, preşedintele Societăţii Române pentru Strategii de Vaccinare şi Promovare a Sănătăţii, potrivit Agerpres.

De asemenea, aceasta susține că există personal medical care sfătuiește populația să nu se vaccineze și este momentul ca aceste mituri să fie distruse.

„Este nevoie să demontăm miturile şi să demontăm temerile nefondate ale celor care încă nu s-au vaccinat', a mai precizat Victoria Aramă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri