Vin și mai multe zile ploioase? Iată cum te afectează acest lucru!

Vești nedorite la început de săptămână: vremea închisă, temperaturile mai scăzute și ploile vor fi constante în această săptămână, și e posibil ca și săptămâna viitoare să avem parte de aceleași condiții neprielnice. Cum te pot afecta aceste schimbări?

La fel ca temperaturile de afară, și dispoziția ta este posibil să se schimbe, mai ales dacă te numeri printre persoanele meteosensibile sau care suferă de tulburări sezoniere. Însă nu trebuie să îndeplinești neapărat aceste condiții, pentru a nu te simți în largul tău.

Apar durerile articulare

Când plouă, presiunea atmosferică scade, iar acest lucru îți influențează în mod direct organismul. Studiile arată că femeile sunt de trei ori mai predispuse la afecțiuni aflate în legătură directă cu schimbarea presiunii atmosferice. Principalele efecte sunt, pe de o parte, durerile de cap, ca urmare a creșterii tensiunii arteriale, și durerile articulare, pe de altă parte, care parca 'anunță' modificarea vremii, devenind mult mai rigide. Acestea apar, de regulă, cu puțin timp înainte de schimbarea vremii.

Totodată, simplul fapt că trebuie să stai mai mult în casă, te face să devii mai puțin activă fizic, chiar dacă, în teorie, poți face exerciții fizice și în casă. Dar primul impuls este să ajungi acasă de la serviciu, să te bagi în pat și să vezi un film, nu-i așa?

Vei mânca mai mult

Așa cum am precizat la început, persoanele predispuse la stări melancolice sau care suferă de depresie vor fi primele afectate de zilele ploioase și friguroase, mai ales într-un sezon în care ne așteptăm la mai mult soare și la zile mai călduroase, iar simptomele se pot accentua.

Pe de altă parte, s-a arătat că ploaia te face să mănânci mai mult, din cauza scăderii nivelului de serotonină din organism, care crește nevoia corpului de a consuma carbohidrați.

Dar privește și partea bună: acum ai posibilitatea de a te reîntoarce la lecturile preferate, de a petrece mai mult timp în propria locuință, alături de cei dragi și, de ce nu, de a-ți reorganiza garderoba de primăvară.

Foto: Shutterstock
Vezi și:
Ce este depresia sezonieră?
Coafuri rezistente pentru vremea ploioasă
Buletinul meteo și sensibilitatea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate