Vin ploile în toată țara! Cum va fi vremea marți, miercuri și joi

Încă de la începutul lunii martie primăvara și-a intrat în drepturi, iar temperaturile au fost destul de ridicate față de cum ar trebui să fie în mod normal în această perioadă. În următoarele zile vremea se va menține în continuare foarte caldă, cu temperaturi de peste 15 grade Celsius în multe zone ale țării.

Cu toate acestea, meteorologii au anunțat că se întorc ploile în mai multe regiuni ale țării.

Cum va fi vremea marți? 

Marți, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade. Cerul va fi temporar noros și îndeosebi după-amiază vor fi ploi, mai ales averse, în sud-vestul țării, local în vest și sud și izolat în rest, potrivit Realitatea TV. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, iar local și temporar și în regiunile sud-vestice și sudice. Dimineața vor fi condiții de ceață în zonele joase.

În București, vremea se va menține în continuare deosebit de caldă. Dimineața vor fi aproximativ 4 grade, iar după-amiaza temperatura va ajunge la 17 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua slab, după-amiază. Vântul va sufla în general moderat.

La munte, vremea va fi caldă pentru această dată, dar şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară şi noaptea, când va ploua, pe arii mai extinse, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde cantităţile de apă pot depăşi 15 – 20 l/mp. În zona înaltă, în general la peste 1700, trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în zona înaltă. Valorile termice vor fi comprabile cu cele din intervalul precedent.

Cum va fi vremea miercuri? 

Și pentru ziua de miercuri meteorologii anunță temperaturi ridicate, iar vremea va fi chiar deosebit de caldă pentru această dată, îndeosebi în nord-vestul și centrul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Transilvania (Tg. Mures – 18). Cerul va fi temporar noros. Va ploua slab în Banat, Oltenia și pe arii restrânse în Crișana, Muntenia și Transilvania. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice. Dimineața, în zonele joase, îndeosebi din est, local va fi ceață, trecător asociată cu burniță.

În București, vremea va fi de asemenea foarte caldă, dimineața temperaturile se vor încadra între 5 și 7 grade, iar maxima zilei va fi de 14 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi posibile ploi, iar vântul va avea intensificări temporare.

Cum va fi vremea joi? 

Joi, vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, în general peste 10 grade, ajung la 16 grade la Iași si 17 la Târgu Mures. Cerul va prezenta înnorări și va ploua local în vest și nord-vest și izolat în rest. Cu venirea serii ploile se înmultesc, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

La munte, la altitudini de peste 1400 de metri, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în Muntenia și Dobrogea. Dimineața, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață.

În Capitală, vremea se va menține caldă pentru data din calendar. Dimineața temperatura va fi de 4-5 grade dimineata, iar la amiază va ajunge până la 13 grade. Înnorarile se peste zi se vor accentua către seara cind vine și ploaia. Vântul va sufla în general moderat.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiţii şi superstiţii de Mucenici! Obiceiurile sfinte pe care trebuie să le respecți în această zi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri