Vijeliile au făcut ravagii. Se pregătește o nouă tornadă ca la FĂCĂENI?

Mai multe județe s-au aflat sub cod portocaliu de vijelii unde vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră. În București și în Ilfov noaptea trecută fulgerele, tunetele și trăznătele puternice păreau că despică cerul în două. Vântul a rupt copaci și a distrus acoperișurile precare. În Argeș temperaturile au scăzut atât de brusc că părea că iarna bate la ușă.

NE AȘTEAPTĂ UN NOU FĂCĂENI?

Tornadele din România au fost mit, au ajuns realitate

Temperaturile înregistrate în ultimele 24 de ore au fost sub cele normale perioadei și până în noaptea aceasta la ora 23.00 rămâne în vigoare o informare de vreme rea. Aseară în București 13 mașini au fost avariate și 3 panouri publicitare au fost dărâmate. Se știe, de altfel, că aceste panouri reprezintă un pericol real pentru siguranța oamenilor în timpul unor furtuni cu vânt puternic.

Vremea rea se menține, ba mai mult duminică se așteaptă o nouă furtună care va cuprinde toate zonele țării, mai puțin cele estice.

În Bărăgan, acolo unde în ultimii ani s-au înregistrat fenomene meteo extreme va ploua masiv și se pot acumula cantități mari de apă. Localitatea Făcăeni a fost lovită de două tornade puternice, devenind deja legendare. Prima în anul 2002 luna august iar a doua în noaptea de 22 spre 23 mai 2017.

Inspectoratul General pentru situații de urgență recomandă populației din zonele vizate de avertizări de vreme rea să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, se face un apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Foto: 1234rf

Citeste și:

INCREDIBIL: Ca să-și păstreze virginitatea, turcoaicele aleg un mod traumatizant de a face amor

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri