Victoria Asanache, câștigătoarea trofeului Femeia Anului 2008 la categoria Apărarea și Promovarea Drepturilor Femeii

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Este navigator pacienți oncologici la The Harold P. Freeeman Patient Navigation Program, președintă a Asociației Leucemia, pentru luptă împotriva limfomului și a leucemiei și președintă la Asociația Amazonia pentru prevenția și lupta împotriva cancerului de sân.

De peste 15 ani este interfaţa între medicii oncologi şi pacientele diagnosticate sau asupra cărora planează suspiciunea de cancer. Adică e persoana care ia prima dată contact cu disperarea, negarea, teama şi noianul de întrebări ale femeilor pentru care viaţa se schimbă total după un astfel de diagnostic.

În fiecare lună, preia şi monitorizează zeci de cazuri noi. În anul 2008, a participat la cursul “Patient Navigation Training””, ţinut de Prof. Harold P. Freeman (cel care a iniţiat în America şi în lume activitatea de “navigator”), în cadrul clinicii medicale Harold P. Freeman Patient Navigation Institute, parte a “Ralph Lauren Center for Cancer Care”. În urma acestui curs, a obţinut certificatul de “navigator”, adică persoana care preia pacienta imediat după diagnosticare, o consiliază, o conduce prin toate cabinetele, clinicile şi laboratoarele spitalelor, o îndrumă şi o sprijină în tot acest lung şi anevoios proces de tratament şi recuperare.

Pentru că în Romania nu exista acest job foarte necesar, s-a implicat în demersul de recunoaștere a profesiei de “Navigator de pacienți” pe lista ocupațiilor din România. Această profesie a fost inclusă în luna decembrie 2016 în nomenclatorul de profesii.

Citește și Profesia navigator de pacienți' ușurează calvarul bolnavilor de cancer

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro