Viața sexuală la menopauză. 3 trucuri pe care să le aplici pentru a face față schimbărilor

Viața sexuală nu trebuie să devină un subiect tabu în timpul menopauzei. Organismul femeilor trece prin foarte multe schimbări în această perioadă, dar acest lucru nu trebuie să fie o barieră în viața intimă. 

Menopauza poate ajunge să le schimbe pe femei, iar acest lucru se întâmplă nu doar din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihologic. Stările de anxietate, de nervozitate sau chiar depresive pot să le afecteze pe doamne, moment în care întreaga lor viață pare să se dezechilibreze.

Viața sexuală la menopauză

Menopauza înseamnă o transformare a femeii, iar medicii sunt de părere că această etapă nu trebuie privită într-un mod negativ și nici nu trebuie asociată cu o boală. În anumite cazuri, femeile se pot confrunta cu dureri puternice și manifestări neplăcute, dar există și situații în care menopauza se instalează fără să le dea femeilor viața peste cap.

Perioada menopauzei este de multe ori asociată cu scăderea interesului față de activitatea sexuală, lucru care poate afecta relația cu partenerul de viață. Modificările hormonale pot influența viața sexuală, dar există soluții pentru a ține sub control acest lucru.

3 trucuri pe care să le aplici pentru a face față schimbărilor

1. Descoperă acele lucruri care îți pot stimula libidoul

Există posibilitatea ca perioada menopauzei să îți afecteze libidoul, iar lucrurile care funcționau înainte de această perioadă să se dovedească inutile acum. În această situație, indicat ar fi să apelezi la acele lucruri care pot crește libidoul. Schimbarea stilului de viață ar putea fi un lucru important, iar modificarea rutinei sexuale, accentul pus pe preludiu și micile picanterii îți pot fi de mare ajutor, potrivit healthline.com. 

2. Schimbă-ți percepția despre menopauză

Dacă privești menopauza într-un mod negativ și doar gândindu-te la această perioadă starea ta de spirit se modifică, percepția ta despre menopauză ar trebui să se schimbe. Stresul, anxietatea sau depresia îți pot afecta viața sexuală, motiv pentru care ar trebui să vezi partea plină a paharului și să nu te încarci cu energie negativă.

3. Nu ignora medicamentele care îți pot veni în ajutor

Uscăciunea vaginală este o problemă des întâlnită în rândul femeilor aflate la menopauză, iar această problemă poate duce la dureri în timpul actului sexual. Pentru că disconfortul este mare, unele femei aleg să renunțe la viața intimă. Pentru a rezolva această problemă există o mulțime de soluții ce vin în ajutorul femeilor.

Foto: 12rf.com

Citește și:

Grupa de sânge care atrage căpușele ca un magnet

Suferi de tulburare bipolară? Acestea sunt alimentele care îți pot agrava starea de sănătate

Care sunt principalele cauze de deces la nivel mondial? 10 afecțiuni care îți pot pune viața în pericol

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse