Via ferrata, cea mai nouă modalitate de petrecere a timpului liber. Uite în ce constă și de ce echipament ai nevoie

Via ferrata

Cel mai lung și cel mai nou traseu de via ferrata  din România a fost inaugurat weekendul trecut de către Constantin Lăcătușu, primul român pe Everest.

Noul traseu de via ferrata din România reprezintă un proiect ambițios și care își propune să se alinieze la toate normele și standardele occidentale.

Ce este un traseu de via ferrata?

Via ferrata înseamnă în primul rând petrecerea timpului în aer liber, în natură. Mai exact, această nouă modalitate de recreere combină drumeția montană cu escalada, reușind astfel să ofere celor interesați un plus de energie și de aventură. Noul traseu de via ferrata se află în Cheile Șugăului-Munticelu, localitatea Bicaz Chei, județul Neamț. Locul ales pentru amenajarea acestui traseu nu este deloc întâmplător, în această zonă peisajul fiind unul de vis. În plus, tot aici a fost identificată și o specie de plantă unică în lume, mai exact Astragalus pseudopurpureus.

De ce echipament ai nevoie pentru a străbate un traseu de via ferrata?

Pentru cei care vor să străbată un traseu de via ferrata, există un echipament obligatoriu. Astfel, este nevoie de un ham și o cască, acestea putând fi închiriate din apropierea traseului. În plus, cei interesați trebuie să știe că încălțămintea joacă un rol foarte important și că trebuie să fie adaptată condițiilor meteorologice. Un alt element esențial este condiția fizică. Având o lungime totală de 600 de metri, dus-întors, cu 400 de metri de dificultate scăzută și 200 de dificultate medie, turiștii au nevoie de o condiție fizică bună pentru a putea duce traseul la final. Pentru că îmbină drumeția cu escalada, pe traseu există și un perete de stâncă, înalt de 170 de metri. Acesta va fi escaladat de turiști, pe suprafața lui fiind montate o serie de cabluri de oțel, de care vor fi atașate sistemele de siguranță.

Via ferrata reprezintă o activitate distractivă și antrenantă, aceasta dezvoltându-se tot mai mult în România, mai ales în ultima perioadă.

Foto:123rf.com

Citește și:

Maramureș – regiunea bisericilor din lemn și a tradițiilor bine păstrate

Cele mai colorate orașe din Portugalia

Destinație de vacanță: Trovanții sau ,,pietrele vii. Uite unde găsești aceste locuri

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse